GALERII JA JÄRELVAADATAV ⟩ Selgusid Postimees Sport karikavõistluste kolmanda etapi võitjad

Postimees Sport
Copy

Nelja-etapilise Postimees Sport karikasarja kolmandal etapil Lange motokeskuse kardirajal toimusid täna finaalid viies eri klassis.

OK klassis võttis etapivõidu Robin Särg (Gear Racing), kes edestas 22 ringi peale Mia-Mariette Pankratovi (AIX Racing Team) 3,03 sekundiga. 

Osavõtjate rohkeimas klassis Mini teenis tasavägises sõidus esikoha Aron Kivilo (Energy/IAME/Vega Talvar Racing). Teise koha sai Oskar Lukas Ausing (Parolin/TM/Vega TARK Racing).

Klassis Micro klassis oli nobedaim punktiarvestust juhtiv Patrick Orvandi (KS Academy).

OK-junior klassis võttis Andri Tšikini (AQVA Racing) ees etapivõidu Mark Dubinski (AQVA Racing).

Kõige pisemas võistlusklassis Cadet oli kõige kiirem Jan Ruudi Algre (Tony Kart/TM/Vega AIX Racing).

Postimees Sport karikasarja viimane etapp toimub Audru kardirajal 16.-17. septemberil.

Enne etappi:

Lange motokeskuse kardirada on tänaseni üks uuemaid kardiradu Eestis. 2018. aastal avatud rajakompleks pakub Lõuna-Eestile omaseid suuri kõrguste vahesid ning unikaalseid kurvide lahendusi. Kiirete ja muutuvate raadiustega kurvide kõrval on rajal ühtlasi esindatud harvanähtav šhikaan ning sellele järgnev ülipikk sirge, mis loovad üheskoos eeldused äärmiselt põnevaks võidusõiduks.

Aravete ja Käina kardiradadel sõidetud Postimees Sport karikavõistluste esimesed etapid pakkusid vahelduvate ilmaolude tõttu vaatemängu, mille sarnast pole Eesti kardispordis nähtud ammu. Ilmaennustus lubab laupäevaks samuti vihmahoogusid, mis tõotavad kõik senised ennustused favoriitide osas pea peale keerata.

Kõige pisemas võistlusklassis Cadet ei sõideta küll punktidele, kuid tolle rohujuure arvestuse olulisus on aasta-aastalt kasvanud. Seda enam tänavu, kus klass Cadet on alustavale noorele ainsaks võimaluseks kardispordis algust teha. Siit sirguv järelkasv on juba mõne aasta pärast rikastamas noorteklasse Micro ja Mini, mille osalejate arvukus hoiab juba aastaid end stabiilselt mõnekümne lähedale.

Klassis Micro juhib punktiarvestust Patrick Orvandi (KS Academy) vaatamata sellele, et korduv ebaõnn pole tal lubanud etappi võita. Punktiseis on aga äärmiselt tihe ning Orvandi selja taga on oma võimalust noolimas nii avaetapi võitja Markus Kasepõld (Rapla Kardiklubi), Endrik Peets (KS Academy) kui eelmise etapi võitja Remi Rubin (AQVA Racing). Hooaja üldarvestuse poodiumitaotlejaid on aga veelgi ning Lange võistlus muudab antud paremusjärjestust enam kui kindlalt.

Osavõtjate rohkeimas klassis Mini sekkus Käinas sõidetud teisel etapil tiitliheitlusse nooruke Albert Tamm (AQVA Racing), võites veenvalt oma ea kohta väga kogenud Nikita Ljubimovit ja Meryl Peldest (AQVA Racing). Peldes juhib küll jätkuvalt punktitabelit, kuid pisemgi eksimus äärmiselt tugevas konkurentsis võib enne hooaja viimast etappi esikohale seada kas Tamme või siis seni väga staabilselt punkte noppinud Theodor Toobali (AQVA Racing) või Mattias Ojapõllu (Vihur Team).

Klassis OK-Junior astub Langel võistlustulle kogu otseveoliste Eesti eliit. Pärast kaht etappi juhib karikasarja senisel mõlemal etapil oma kiirust demonstreerinud Andri Tšikin (AQVA Racing), kellele on aga kuklasse hingamas antud klassis juba mitmendat aastat võistlev Andrey Borodin (Talvar Racing). Seni ühtlaselt punkte kogunud ja hetkel sarjas kolmandat kohta hoidva Aleksander Uusneeme (AIX Racing Team) hooaeg pole olnud nõnda särav, kui seda eelmise aasta põhjal eeldada võinuks. Sama kehtib klassi Mini valitseva Eesti meistri Hugo Rajametsa (Vihur Team) kohta. Andeka võistlejapaari jaoks võib aga just Lange olla kohaks, kus taaselustada karikajaht.

Prognoositav vihm lubab klassi OK-Junior üheks favoriidiks pidada sarja avaetapil Aravetel Borodiniga legendaarse kahevõitluse maha pidanud klassi debütandi Roland Kuklast (Liqui-Moly Roli Motorsport). Keerulisi ilmaolusid mitte ainult nautiv, vaid neis ka väga kiire olev Kuklane on kindlasti üheks soosikuks koguni Lange etapi üldvõidule. Selleks tuleb tal aga jagu saada lisaks eelpool nimetatutele veel ka klassi valitsevast Eesti meistrist Mark Dubnitskist (AQVA Racing).

Klassis OK on tagasi võistlusvormis nii Robin Särg (Gear Racing) kui Mia-Mariette Pankratov (AIX Racing Team). Üldarvestuses veenvat liidrikohta hoidva Richard Viigisalu (KH Racing) jaoks tähendab see kindlasti mõningast võistluseelse taktika muutmist, ehkki sarja üldvõidu nimel võib ta endale ka võidust madalamaid kohti lubada.

Lange motokeskuse kardirajal laupäeval, 06. augustil sõidetav Postimees Sport karikavõistluste kolmas etapp on pealtvaatajaile tasuta, nagu ka Postimees Sport veebis nähtav otseülekanne.

Ajakava 06. augustil Langel

09:00 - soojendussõit

09:50 - ajasõit

10:40 - eelsõit I

11:35 - eelsõit II

13:00 - finaalid

Postimees Sport karikasarja punktiseis enne kolmandat etappi

OK

1. Richard Viigisalu 69

2. Randel-Erik Evestus 42

3. Robin Särg 40

OK-JUNIOR

1. Andri Tšikin 78

2. Andrey Borodin 69

3. Aleksander Uusneem 55

MINI

1. Meryl Peldes 74

2. Albert Tamm 59

3. Theodor Toobal 58

MICRO

1. Patrick Orvandi 60

2. Markus Kasepõld 55

3. Endrik Peets 54

Ajasõidud on järelvaadatavad siit:

Esimesed eelsõidud on järelvaadatavad siit:

Teised eelsõidud on järelvaadatavad siit:

Finaalid on järelvaadatavad siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles