BLOGI ⟩ Kanepi võitis maratonlahingu ja kindlustas koha USA turniiri poolfinaalis

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: LOREN ELLIOTT

Kaia Kanepi (WTA 37.) alistas Citi Open WTA 250 tenniseturniiril 6:7 (4), 6:4, 6:3 venelanna Anna Kalinskaja (WTA 71.) ning kindlustas koha poolfinaalis.

Kanepi alustas kohtumist hästi. Ta asus esimest setti 4:1 juhtima, lüües selle lühikese ajaga juba 15 äralööki. Järgmises enda servigeimis tegi eestlanna oma esimese topeltvea ning mitu lihtviga, kinkides Kalinskajale kolme murdepalli, millest viimase venelanna ka realiseeris. 

Pärast servimurdeid hoidsid mõlemad naised kindlalt oma servi ja esimene sett läks kiiresse lõppmängu. Seal oli oluliselt kindlam 23-aastane venelanna, kes võitis lõppmängu 7:4.

Teise seti alguses hakkas 37-aastast Kanepit häirima Washingtonis valitsev kuumus. Nimelt oli USA pealinnas mängu ajal koguni 32 soojakraadi. Venelanna asus setti 3:1 juhtima.

Kuid siis õnnestus tänu suurepärastele servitõrjetele Kanepil Kalinskaja serv murda. Venelanna oli asjade käigust silmnähtavalt muserdatud ja loopis pingi juurde tagasi kõndides vihaselt oma reketit.

Nii saigi eestlanna initsiatiivi enda kätte ning murdis seisul 4:4 uuesti Kalinskaja servi ja kindlustas järgmises geimis 6:4 setivõidu.

Viimane sett kulges juba pigem Kanepi taktikepi järgi. Eestlanna murdis kahel korral naiste maailma 71. reketi servi ja tegi seisuks 5:2. Kuigi esimesel korral ei suutnud Kanepi mängu oma servigeimis lõpetada, tegi ta kohe järgmises geimis vigade paranduse ja võitis viimase seti 6:3.

Eestlanna lõi kaks tundi ja 33 minutit kestnud mängu jooksul 12 ässa ja tegi viis topeltviga. Kalinskaja tegi topeltvigu Kanepist poole rohkem.

Kanepi poolfinaali vastane tuleb Daria Saville (WTA 88.) ja Rebecca Marino (WTA 111.) omavahelisest veerandfinaali kohtumisest.

Enne kohtumist: 

Omavahel pole valgepallurid varem vastamisi läinud. Kui Kanepil tuli USA pealinnas toimuval turniiril veerandfinaali jõudmiseks alistada Greetje Minnen (WTA 99.) ja Lin Zhu (WTA 97.), siis Kalinskaja alistas esmalt Madison Brengle (WTA 61.) ning teenis seejärel loobumisvõidu Simona Halepilt (WTA 16.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles