BLOGI ⟩ Kanepi jõudis USAs finaali

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Patrick Smith/AFP/Scanpix

Kaia Kanepi (WTA 37.) võitis USAs toimuva Citi Open tenniseturniiri poolfinaalis austraallannat Daria Saville'i (WTA 88.) 6:3, 6:1 ja tagas koha finaalis.

Kanepi alustas mängu suurepäraselt. Moskvas sündinud austraallannal polnud eestlanna võimsatele löökidele vastust ja Kanepi haaras kiirelt 3:0 eduseisu. Pärast rasket algust sai Saville natuke paremini mängu sisse ja murdis tagasi. 

Seisul 4:2 tegi australlanna oma seljale haiget ning tundus, et ta ei saa üldse kohtumist jätkata. Õnneks suutis väljakule kutsutud arst mure lahendada ja mäng läks edasi. Siiski andis selg servides silmnähtavalt tunda ja Kanepi murdis uuesti ning võitis esimese seti 6:3.

Teiseš setis domineeris Kanepi mängu isegi veel rohkem. Seisult 2:1 võitis eestlanna neli geimi järjest ning jõudis kõigest tund ja 13 kestnud mänguga finaali. 

Kanepi kohtub pühapäevases finaalis Ljudmilla Samsonova (WTA 60.) ja Xiyu Wangi (WTA 95.) kohtumise võitjaga.

Enda sõnul ta mingit suurt pinget enne finaali ei tunne.

«Finaali puhul ma otsest survet ei tunne. Ma kohtlen seda kui iga teist mängu,» ütles oma karjääri viiendat tiitlit püüdev Kanepi mängujärgses intervjuus.

Enne mängu:

Kanepi tagas koha poolfinaalis, kui alistas eile kaks tundi ja 33 minutit kestnud kohtumises 6:7 (4), 6:4, 6:3 venelanna Anna Kalinskaja (WTA 71.). Tema vastane Saville sai aga vähem kui pooleteist tunniga 6:1, 7:5 jagu kanadalannast Rebecca Marinost (WTA 111.).

Omavahel on 37-aastane Kanepi ja 28-aastane Saville kohtunud korra, kuid seda juba 11 aastat tagasi, kui Soomes peetud kõvakattega väljakul teenis võidu eestlanna.

Turniiri teises poolfinaalis lähevad vastamisi 21-aastane hiinlanna Xiyu Wang (WTA 95.) ja 23-aastane venelanna Liudmila Samsonova (WTA 60.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles