Uus hooaeg viib Henry Sildaru kokku maailma parimatega (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Henry Sildaru teeb täna MK-debüüdi.
Henry Sildaru teeb täna MK-debüüdi. Foto: Instagram/@sildaru

Freestyle-suusataja Henry Sildaru paneb end tänavu esimest korda proovile MK-sarjas ehk maailma tugevaimas konkurentsis.

15-aastane Sildaru teeb MK-debüüdi ilmselt 19. novembril Stubais peetaval pargisõiduvõistlusel. Teoreetiliselt võiks debüüt olla ka oktoobris Churi Big Airil, kuid sel ajal viibib ta veel Uus-Meremaal laagris.

«Plaan on septembris Uus-Meremaale minna ja seal kuni poolteist kuud laagris olla. Lumetunnetus on ikkagi lumetunnetus. Viimati käisime lumel kolm kuud tagasi,» avas tema treener ja isa Tõnis Sildaru kaarte.

Uus-Meremaal peetakse Big Airis, pargi- ja rennisõidus kontinentaalkarikasarjaetapp, kus Sildaru saab end proovile panna tugeva Uus-Meremaa koondise vastu.

Paralleelselt MK-sarjaga võistleb Sildaru tänavu ka Euroopa karikasarjas. Lisaks on tal plaanis võtta osa Gruusias toimuvast täiskasvanute MMist ning ka juunioride MMist. Viimase kohta pole praegu aga mingisugust infot.

«Päris täpset plaani meil paigas pole, sest võistluskalender pole veel täielikult kinnitatud. Tõenäoliselt oleme palju Euroopas, aga kas me igat MK ja Euroopa karikasarja etappi püüdma läheme, pole kindel. Peame leidma võistluste ja treeningute vahel hea tasakaalu,» lausus Tõnis Sildaru.

Uue hooaja peamine eesmärk on 26. augustil 16. sünnipäeva tähistaval noorsportlasel taseme tõstmine. «Henryl õnnestus kevadel teha mõned trikid, mis on meeste klassi tasemele juba päris lähedal. Küll aga pole need veel stiilipuhtad. Sellega on vaja tegelda, kuid see ei käi üleöö,» rääkis treener.

Isa hinnangul jääb poeg meeste konkurentsis kõige rohkem maha rennisõidus. Samas on Sildaru just rennisõidus teeninud oma ainsad Euroopa karikasarja etapivõidud. «Rennisõidus saame teha äkki mõne laagri koos maandumispadjaga, kus õnnestuks kahekordseid tuua. Praegu ongi vahe kõige suurem rennisõidus, sest meil ei ole võimalusi. Sügise plaan on rennis kahekordsed sisse tuua,» avaldas ta.

2022/23. MK-hooaeg freestyle-suusatamises

Rennisõit

17. detsember, Copper Mountain (USA)

21. jaanuar, Calgary (Kanada)

3. veebruar, Mammoth Mountain (USA)

4. märts, Bakuriani MM (Gruusia)

11. märts, Secret Garden (Hiina)

Pargisõit

19. november, Stubai (Austria)

14. jaanuar, Font Romeu (Prantsusmaa)

22. jaanuar, Laax (Šveits)

4. veebruar, Mammoth Mountain (USA)

28. veebruar, Bakuriani MM (Gruusia)

18. märts, Tignes (Prantsusmaa)

25. märts, Silvaplana (Šveits)

Big Air

21. oktoober, Chur (Šveits)

25. november, Falun (Rootsi)

3. detsember, Peking (Hiina)

16. detsember, Copper Mountain (USA)

5. märts, Bakuriani MM (Gruusia)

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles