BLOGI ⟩ Endine maailma esireket andis Kanepile loobumisvõidu

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Patrick Smith/AFP/Scanpix

Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 31.) sai Toronto WTA 1000 turniiri avaringis endiselt maailma esireketilt Naomi Osakalt loobumisvõidu. 

Osakale tegi selg haiget juba esimese seti seitsmendas geimis. Kanepi poolt vaadatuna seisul 4:3 kutsus jaapanlanna väljakule arsti, kes tema probleemile lahendust leida üritas. Kuid seda ei tulnud. Kõige enam häiris valutav selg Osakat just servimisel. Endise maailma esireketi esimese servi õnnestumisprotsent oli avasetis kõigest 43,6.

Vigastusest hoolimata suutis Osaka kaks korda Kanepi servi tagasi murda ja esimese seti kiiresse lõppmängu viia. Seal oli aga juba domineerivam pool eestlanna, kes võitis lõpuks avaseti 7:6 (4).

Teise seti avageimis oli seisul 30:30 Osakal hea võimalus teenida murdepall, kuid oma lihtvea tõttu jäi see saamata. Sealt edasi läks jaapanlanna jaoks kõik allamäge. Ta tegi oma viienda topeltvea ja lasi Kanepi servimurdega ette. Pärast seda, kui eestlanna tegi seisuks 3:0, otsustas Osaka, et ta ei saa enam mängu jätkata.

Kanepi vastane Toronto turniiri teises ringis on maailma kaheksas reket Garbine Muguruzaga. Nende omavahelised mängud on hetkel viigis 1:1. Viimase kohtumise võitis Kanepi tänavuste Prantsusmaa lahtiste esimeses ringis 2:6, 6:3, 6:4.

Kanepi kohtub Toronto turniiri esimeses ringis jaapanlanna Naomi Osakaga (WTA 39.). Kohtumine peetakse peaväljaku kolmanda matšina ja see algab Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 22.

Kanepi ja Osaka on varem kohtunud vaid ühe korra, kui 2017. aasta US Openi kolmandas ringis võitis seisuga 6:3, 2:6, 7:5 eestlanna.

Samas peavad kihlveokontorid kindlaks favoriidiks Osakat, mis pole ka ime, sest tegu on neljakordse suure slämmi võitjaga. Samas on heas vormis viimasel ajal olnud ka Kanepi, kes tõusis maailma edetabelis 31. kohale. Nii head positsiooni omas ta viimati 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles