BLOGI ⟩ Anderlecht tegi Paidega kordusmängus sotid selgeks teisel poolajal, Eesti klubide eurohooaeg sai läbi

Postimees Sport
Copy
Paide mängija Siim Luts (valges) ja Anderlechti mängumees Adrien Trebel võitlemas palli pärast.
Paide mängija Siim Luts (valges) ja Anderlechti mängumees Adrien Trebel võitlemas palli pärast. Foto: Virginie Lefour/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Paide Linnameeskond kaotas jalgpalli Konverentsiliiga kolmanda eelringi korduskohtumises Brüsselis neljapäeva õhtul Anderlechtile 0:3. Kahe mängu kokkuvõttes jäi Eesti mullune pronksiklubi 34-kordsele Belgia meistrile alla 0:5 ning langes eurosarjas konkurentsist. Postimees vahendas kohtumist otseblogis.

Paide alustas kordusmängus Lotto Park staadionil enesekindlalt. Esimene ohtlik olukord vastaste värava all ei lasknud end kaua oodata. 17. minutil saadi esimene nurgalöök, mille Andre Frolov suunas ette posti Siim Lutsule, kes tegi ka löögi väravale, kuid pall tabas väravajoonel seisnud kaitsjat.

Paidel tekkis veel järjepanu ohtlikke momente, kuid pärast lühikest joogipausi poolaja keskel kaldus initsiatiiv võõrustajatele. Nende 20-aastane ründaja Sebastiano Esposito oli väga näljane ning tal tekkis esimesel poolajal mitu head võimalust skoor avada.

Milano Interi kasvandiku ja Anderlechtis laenulepingu alusel mängiva itaallase kõige ohtlikum olukord rullus lahti 45. minutil, mil pall jõudis Espositoni ning teda lahutas Paide väravast vaid mõni meeter. Väravavaht Mihkel Aksalu oli mees õigel kohal ning esimesel poolajal väravaid ei nähtudki.

Teine poolaeg algas dramaatiliselt. 48. minutil pääses Kristofer Saarma palliga Anderlechti trahvikasti, kuid kaitsja Wesley Hoedt sööstis eestlasele julmalt korgid ees sisse. Kuigi võib väita, et Hoedt mängis palli, siis oli tegemist väga ohtliku olukorraga. Samas, grusiinist kohtuniku Giorgi Kruašvili vile vaikis.

Kümme minutit hiljem tegi Anderlecht vahetused ning tõi sisse raskekahurväe eesotsas Fabio Silva ja Lior Refaeloviga, kes lõid Tallinnas Paidele kaks väravat. Nimetatud mehed jõudsid väljakul olla napilt kolm minutit, kui Aksalu oli sunnitud oma seljatagant välja korjama esimese palli. Silva harutas Paide kaitse lahti, spurtis liinide vahele ning pääses kastist väga vabalt löögile.

72. minutil tekitas Silva taas väravaolukorra. Kkuigi Aksalu tema löögi tõrjus jõudis pall Michael Murilloni, kes suurendas Belgia klubi eduseisu. Sama mees lõi Anderlechti kolmandagi kolm minutit hiljem.

Viimastel minutitel olid Paide mängijad selgelt väsinud ning vaid väravavaht Aksalu hoidis ära suurem kaotuse, kui tegi päris mitu väga head tõrjet.

Eesti klubide jaoks on eurohooaeg selleks aastaks lõppenud ning Flora eelmise aasta vägitegu ehk pääsu eurosarja alagrupiturniirile korrata ei suudetud.

Enne mängu:

Kuigi Anderlecht võitis nädal tagasi Tallinnas toimunud avamängu 2:0, pole Paide mehed veel püssi põõsasse visanud. «Võõrsil on Anderlecht kindlasti tugevam, aga oleme näidanud südikust ka kahes eelnevas ringis. Me võime üllatada. Ma ei ütle, et kõik on läbi. Kindlasti mitte, aga see saab olema veel raskem ülesanne,» lausus Ragnar Klavan pärast avamängu.

Optimismi säilitas avakohtumise järel ka peatreener Karel Voolaid: «Peame pead püsti hoidma ja uueks nädalaks energiavarud taastama. Kui suudame võõrsil esimese värava lüüa, siis on meil kõik võimalused olemas.»

Eile, ERRile antud intervjuus oli juhendaja meelestatus jätkuvalt sama: «Kindlasti tuleb saata korda üks Eesti klubijalgpalli ime. Oleme pärast esimest mängu väga raskes seisus - 0:2 kaotusseisus. Aga mäng algab null-nullist. Meil on selleks mänguks oma plaan ja vaatame, kui hästi see õnnestub.»

*Kuigi Brüssel pole Euroopa Liidu geograafiline süda – Prantsusmaa geograafiainstituudi arvutuste järgi asub see Lõuna-Saksamaal Baieri liidumaal Würzburgi lähistel Gadheimis – võib Belgia pealinna pidada siiski mõtteliseks keskpunktiks. Asub Brüsselis ju Euroopa Parlament, Euroopa Ülemkogu ja Euroopa Liidu Nõukogu, Euroopa Regioonide Komitee ja Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles