VIDEO ⟩ Loeb stardib järgmisena Kreekas: tegin seal karjääri suurima väljasõidu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Francois Flamand

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb rääkis septembris toimuvast Kreeka MM-rallist, kus ta on ka ise M-Spordi Fordiga kaasa löömas. 

Loeb on sel hooajal sõitnud kolmel rallil. Hooaega alustas ta etapivõiduga Monte Carlos, Portugalis tuli tal katkestada ning Keenias leppida kaheksanda kohaga.

«Otsustasin Kreekas võistelda, sest see on tore kruusaralli, mida olen alati nautinud. Kusjuures praegu tundub see veelgi parem, sest teed ei ole enam nii karmid nagu vanasti,» lausus Loeb veebiportaalile Motorsport.

Prantslase sõnul on ta tänavusest rajast sõitnud vaid üksikuid lõike. «Sellest on ka juba kümme aastat möödas ehk ma ei mäleta enam midagi. Mul tuleb alustada nullist, mis on alati veidi väljakutsuv. Usun, et tänavune ralli on kõigile natukene uus.»

Legendaarse Acropolise ralli on Loeb võitnud kolmel korral. Enamat suutis vaid Colin McRae, kes teenis Krekas viis võitu.

«Mul on Kreekast häid ja mitte nii häid mälestusi. Tegin seal oma karjääri suurima väljasõidu (2009) ning samuti ühe halvima rehvivaliku, kui ootasime tormi ning valisin pehmed rehvid, kuid lõpuks oli 40 kraadi kuuma,» meenutas ta.

Loeb tõdes, et ta ei oskagi esimese hooga Kreeka MM-ralliks eesmärki välja hõigata. «Peamine eesmärk on olla parem kui viimastel etappidel ning vältida vigu. Tore oleks, kui suudaksin ralli probleemideta läbida,» viitas Loeb Keenias juhtunud mootoriprobleemile.

Kreeka MM-ralli sõidetakse 8. – 11. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles