BLOGI JA GALERII ⟩ Müncheni EMi 4. päev: Ingebrigtsen tegi kuldse duubli, Tugi jäi finaali ukse taha

Karl Juhkami
, München
Copy

Kergejõustiku Müncheni EMi neljandal päeval jagati välja kuus medalikomplekti, millest üks jäi kodupubliku rõõmuks ka Saksamaale. Hommikul astus võistlustulle ka odaviskaja Gedly Tugi, kes jäi paraku finaali ukse taha.

Tugi, kes tänavu ületanud kahel puhul 58 meetri joone ning viinud isikliku tippmargi 58.39 peale, alustas võistlust igati korraliku 54.38-ga. Vahetult selle katse järel hoidis eestlanna virtuaalselt kinni ka viimasest finaalikohast, kuid vaikselt-vaikselt hakkas see norm nihkuma.

Tugi teise katse ajaks oli see liikunud juba 57.39 peale, mis olnuks jätkuvalt eestlannale jõukohane. Paraku teine sooritus ebaõnnestus ning Karksi-Nuiast pärit odaviskaja ei lasknud ca 50-meetrist odakaart ära mõõta.

Kolmanda katse ajaks oli finaalipiir veel sentimeetri võrra nihkunud ehk 57.40 peal. Eestlanna küll uskus viimase viske eel, et ta on suuteline seda ületama, kuid paraku maandus oda 52.89 peal. 

«Ma ei ütleks, et tehniliselt olnuks mu visked halvad. Tunne oli ka hea, lihtsalt, polegi veel piisavalt oskusi,» sõnas 23 sportlase konkurentsis 18ndaks platseerunud eestlanna.

Samas polnud Tugi ainus, kes kvalifikatsioonis nii-öelda alt läks. Samamoodi jäid finaali ukse taha näiteks Rio olümpiavõitja Sara Kolak (57.31) ja Tokyo olümpia neljas naine Eda Tugsuz (56.33).

Enne võistluspäeva:

Kuigi naiste odaviske kvalifikatsiooninorm on 61 meetrit, usub Gedly Tugi, et finaali võiks aidata ka 58-59-meetrine odavaar. Arvestades, et eestlanna on tänavu kahel korral ka ise 58 meetrit täis visanud, loodab temagi 12 parema sekka lipsata. «Ma ei ütleks, et see oleks mingi ulme eesmärk,» sõnas Tugi, kelle tippmark on 58.39. 

Tõsi, ülesande muudab tema jaoks keerulisemaks EMi ajakava. Nimelt pole ta kunagi varem nii varem võistelnud. «Ma olen küll kell 11 võistelnud, aga 10.15... vähemalt sain B-gruppi,» nägi eestlanna halvas veidigi head.

Kuivõrd Tugi tavapärase juhendaja Toomas Merila asemel on Münchenis teda toetamas Magnus Kirt, sai ka uuritud, mis tarkuseterad (pea)treener hoolealusele Münchenisse kaasa andis.

«Toomas ütles, et see aasta võid rahulikult võtta, aga järgmine aasta lähed juba kõrgemate eesmärkidega peale. Oluline on, et naudiksin ja oleksin rõõmsameelne,» lausus Tugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles