Ukraina kergejõustikuliidu juht: kui me ei tapa venelasi, tapavad nemad meie lapsed

Christopher Krutto
Copy
Jevhen Pronin.
Jevhen Pronin. Foto: Instagram @pronin_law_you

Ukraina kergejõustikuliidu president Jevhen Pronin on Ukraina sõjas leidnud ennast tähtsast rollist. Nimelt lennutab ta sõjaväes droone, millega venelastele paksu pahandust tekitatakse.

Kui veel kuus kuud tagasi oli Pronin advokaat ja spordiametnik, siis nüüd on tegu nii andeka droonijuhiga, et venelased on tema eest pearaha välja pannud.

«Kukutame pomme mitte ainult Vene tankidele, aga Vene autodele ja majadele, kus nad asuvad. Meil on näiteks droone väikeste pommidega, äkki 300 grammi. Sellega on võimatu tanki purustada. Saad ainult sõdureid tappa. Aga osadel pommidel on suur jõud,» seletas Pronin The Guardianile.

Seejärel küsiti talt, kuidas ta Vene sõdureid tappes ennast tunneb. «Tunnen suurepäraselt, sest teen seda oma riigi nimel. Kui me ei tapa neid, siis nad võivad tappa meie lapsi, nad võivad tappa meid. Aga muidugi ei ole ma tavaelus tapja,» vastas Pronin.

Ta avaldas ka, et ühel hetkel saatis Ukraina julgeolekuteenistus droonilennutajatele ka vestluse Venemaa sõdurite vahel, kus lubati elusalt kinni püütud droonilennutaja eest raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles