Hiilgava stardi teinud Vips tõusis viimaselt kohalt punktidele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: IMAGO/DPPI

Eesti vormelisõitja Jüri Vips (Hitech GP) tõestas sel nädalavahetusel toimunud vormel 2 sarja Belgia GP-l, et temas on sõitjaainest küll ja veel.

Nimelt algas eestlase nädalavahetus halvimal võimalikul moel, kui ta tegi vihmamärjal rajal toimunud kvalifikatsiooni algfaasis pirueti. Kuigi Vipsi vormel olukorras kannatada ei saanud, suri siiski välja selle mootor, mistõttu lükati eestlane boksiteele. Sealt teda tagasi rajale aga ei lastudki.

Nõnda tuli Vipsil nii laupäevases sprindisõidus kui ka pühapäevases põhisõidus alustada stardirivi lõpust ehk 22. lähtekohalt. Sprindis, mille pikkuseks 18 ringi, suutis eestlane küll tublisti möödasõite teha, ent ruudulipu langemise ajaks õnnestus tal tõusta kõigest 14. positsioonile.

Pühapäevases põhisõidus, kus sõitjaid ootas juba 25 ringi ning kohustuslik boksipeatus, õnnestus Vipsil oma sõiduoskusi veelgi paremini maksma panna. Ta kerkis kohe stardiga viie koha võrra 17ndaks ning ületas finišijoone lõpuks üheksandana, teenides nukra nädalavahetuse lohutuseks seeläbi ka kaks punkti.

Belgia GP põhisõidu võitis neljandalt kohalt rajale pääsenud Jack Doohan (Virtuosi Racing), kellele see oli karjääri esimeseks põhisõidu võiduks. Teisena ületas finišijoone Felipe Drugovich (MP Motorsport) ja kolmandana Liam Lawson (Carlin).

MM-sarja üldliidrina jätkab Drugovich (205 punkti), kes suurendas oma edu Belgias märgatavalt, sest tema lähim jälitaja Theo Pourchaire (162) katkestas tänase põhisõidu. Vipsi leiab kolm etappi enne hooaja lõppu 87 punktiga kümnendalt kohalt. 

F2 Belgia GP põhisõidu tulemused:

F2 Belgia GP põhisõit
F2 Belgia GP põhisõit Foto: F2
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles