Lappi selgitas, miks ta meelsasti ka poole kohaga kihutamisele «jah» ütleks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Esapekka Lappi on oma eluga Toyotas rahul, ent lauale tuli ka pakkumine Hyundailt.
Esapekka Lappi on oma eluga Toyotas rahul, ent lauale tuli ka pakkumine Hyundailt. Foto: IMAGO/Hannu Rainamo/SCANPIX

Kuigi Elfyn Evans soovib sellele ilmselt vastu vaielda, on Toyota rallitiimi esinumbriks praegu MM-sarja juhtiv Kalle Rovanperä. Waleslasel tuleb – vähemalt tänavu – leppida seega teise viiuli rolliga.

Kolmandat viiulit mängivad tänavu kahepeale Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi ning kuigi ideaalmaailmas sooviks soomlane – muusikalisi võrdlusi jätkates – puldi võrra dirigendile lähemale istuda, on ta rahumeeli valmis leppima ka oma praeguse positsiooniga. Peaasi, et musitseerida, thui, kihutada saaks.

«Igal mündil on kaks poolt,» alustas Lappi vastamisega, kui talt uuriti DirtFishi poolt, kas ta sooviks tuleval aastal sõita pigem täis- või poole kohaga.

«Sõitjana tahaksid sa mõistagi võimalust võidelda peaauhinna pärast (peab silmas MM-tiitlit – K.J.). Samas, teisest küljest on kõige tähtsam asi sinu elus hoopiski perekond ja sellest tulenevalt on poolik hooaeg väga hea tasakaalukoht – seda siis töö- ja eraelu vahel,» jätkas ta, kuid lisas, et tema on valmis igal juhul Toyotas jätkama. Vahet pole, kas täis- või poole kohaga. 

«Annan endale aru, et mul pole võimalustki hetkel Kallet võita, kuid ausalt rääkides, siis on see poole kohaga sõitmine ikkagi väga hea variant,» lausus kahel järjestikusel rallil poodiumile tõusnud Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles