Max Verstappeni fännid jäid Hollandis pika ninaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen ei suutnud kodurajal vabatreeningutel probleemide tõttu õiget kiirust näidata.
Max Verstappen ei suutnud kodurajal vabatreeningutel probleemide tõttu õiget kiirust näidata. Foto: IMAGO/DPPI/SCANPIX

F1 hooaeg on jõudnud otsapidi Hollandisse, kus sõidetakse hooaja 15. osavõistlus. Reedel sõidetud vabatreeningutel näitas parimat kiirust Ferrari ja Mercedese sõitjad. Kodupubliku lemmikut Max Verstappenit vaevasid probleemid käigukastiga.

Esimesel vabatreeningul oli Zandvoorti ringrajal üllatuslikult kiireimad Mercedese sõitjad. Parimat minekut näitas George Russell, kes edestas Lewis Hamiltoni 0,240 sekundiga. Kolmanda kohaga leppis Ferrari teine sõitja Carlos Sainz, kes jäi kiireimale alla juba 0,390 sekundit.

Kodupublik lootis mõistagi parimal positsioonil näha Verstappenit, kes tänavust hooaega selgelt valitsenud, ent nad pidid jääma pika ninaga. Nimelt sai hollandlane sõita vaid seitse ringi, kuna tema vormelil avastati probleem käigukastiga.

Mõni tund hiljem sõideti teine vabatreening, kus olid kiireimad hoopis kaks Ferrari sõitjat. Sedapuhku näitas kiireimat ringiaega Charles Leclerc, kes edestas Sainzi ainult 0,004 sekundiga. Hamilton jäi kolmandana Leclercile alla 0,084 sekundit.

Verstappenil oli endiselt probleeme ning ta leppis alles kaheksanda ringiajaga. Seejuures kasutas ta konkurentidest pehmemat rehvisegu, mis peaksid reaalselt kõige kiiremad olema. Nõnda on Red Bullil enne homset kvalifikatsiooni palju mõtteainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles