BLOGI Vips teenis tänu turvaautole punkte

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: IMAGO/DPPI

Vormelisõitja Jüri Vips teenis Hollandi GP põhisõidus seitsmenda koha. 

Vips alustas sõitu kaheksandalt kohalt, kuid langes kehva stardiga esimese ringi lõpuks 12. positsioonile. Eestlase jaoks muutus olukord paremaks 17. ringil, mil rajale tuli turvaauto. Kuna korralist boksipeatust ei tohi turvaauto taga teha ning Vips oli juba boksis käinud, pidanuks eestlane virtuaalselt tõusma viiendaks.

Kordussart ostus aga tõeliseks katastroofiks ning praktiliselt kohe oli turvaauto tagasi rajal. Paraku oli Vipsil kordusstardis ebaõnne ja kahel konkurendil õnnestus temast mööduda. Kui kõik sõitjad olid oma korralise boksipeatuse ära teinud, tõusis Vips seitsmendaks.

Sõidu lõppfaasis üritas eestlane mööduda veel ka Amaury Cordeelist, kuid Hollandi rajal on puhta kiirusega möödumine ülimalt raske ning see tal ei õnnestunud.

Hollandis teenis etapivõidu Felipe Drugovich, kelle edu kasvas kümnenda koha teeninud Théo Pourchaire’i ees juba 70 punktile. Et viimasel kahel etapil on laual veel 78 punkti, siis on tiitel tal sisuliselt kindlustatud. Vips parandas Hollandi GP-ga oma punktiseisu ning tõusis kümnendalt kohalt kaheksandaks.

Enne sõitu

F2 kalendrisse mahtus Hollandi GP esmakordselt. Algselt pidid sõitjad seal kihutama nii 2020. kui ka 2021. hooajal, ent koroonaviiruse tõttu polnud see võimalik. 

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut MM-sarja üldliider Filipe Drugovich, kellele see oli teine järjestikune parim stardikoht. Brasiillane edestas Jack Doohani 0,226 ja Logan Sargeanti 0,528 sekundiga.

Vips pidi ajasõidus leppima kaheksanda kohaga. Ta kaotas Drugovichile lõpuks 0,730 sekundiga, ent viies koht jäi vaid 0,2 sekundi kaugusele.

Laupäeval peetud sprinti alustas Vips kolmandalt kohalt, kuid langes esimese ringiga viiendaks. Sellel positsioonil ta võistluse ka lõpetas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles