Venemaa tahab korraldada oma «olümpiamängud» (13)

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa võimud teatasid, et planeerivad 2024. aasta suvel korraldada «sõbralike riikide» mängud, mis peaks olema alternatiiv Pariisi olümpiamängudele. Idanaaber on alustanud suurte investeeringute infrastruktuuri, et nende tippsportlased saaksid treenida ja võistelda oma kodumaal.

Venemaa sportlastel keelati rahvusvahelises spordis osalemine vahetult pärast seda, kui riik 24. veebruaril Ukrainasse tungis. Rünnak toimus vaid mõni päev pärast Pekingi taliolümpiamängude lõppu.

Seetõttu ei olnud Venemaa sportlased märtsis Pekingis peetavatele paraolümpiamängudele oodatud. Venemaa korraldas alternatiivina oma sportlastele sarnased võistlused. Nüüd on samalaadne üritus plaanis 2024. aasta suvel, mil spordimaailma tipud võtavad omavahel mõõtu Pariisi olümpiamängudel.

Venemaa asepeaministri Dmitri Tšernõšenko sõnul osaleksid mängudel lisaks Venemaale ka nn sõbralikud riigid, näiteks Valgevene.

«President Vladimir Putin on väljendanud muret, et vajame rohkem rahvuslikke võistlusi, kus osalevad ka meie sõbralikud riigid. Võistlusi on vaja, sest tippsportlased ei saa lihtsalt trenni teha. See oleks võimatu,» vahendas Tšernõšenkot uudisteagentuur Interfax.

Asepeaministri sõnul laiendab Venemaa oma sportlastele treeninguvõimalusi. Kui varem sai korralikke mäestikulaagreid pidada vaid nüüdseks ebasõbralike riikide nimekirja sattunud sihtkohtades, siis praegu rajatakse mägedesse vastavaid rajatisi, et treeningud muutuksid kvaliteetsemaks ka kodumaal.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles