Raskes õnnetuses kaks liitrit verd kaotanud profirattur: see on kindlasti teine sünnipäev

Postimees Sport
Copy
Marco Friedrich.
Marco Friedrich. Foto: @marco_friedrich/Instagram

Austria rattaproff Marco Friedrich sattus suve alguses raskesse õnnetusse, kui paiskus ratta seljast läbi auto esiklaasi. Karmid vigastused tähendasid ligi kaheliitrist verekaotust, kuid kolm ja pool kuud hiljem on 24-aastane mees taas sadulas.

«Ma lamasin maas, vaatasin küljele ja nägin, et mu kurgust jooksis verd. Õnneks üks pealtnägija reageeris kiiresti ja pani verejooksu peatamiseks käe mu kaelale. Sain talle oma veregrupi öelda ja siis olin läinud!» kirjeldas Friedrich mälestusi traagilisest õnnetusest.

Kontinentaalklubi Felbermayr–Simplon Wels ridadesse kuuluv Friedrich sai õnnetuses kaelalüli murru, närvikahjustuse, tema õnneks ei saanud viga peaarter, haav lõppes vahetult enne seda. «See on minu jaoks kindlasti teine ​​sünnipäev. Kui ma poleks nii hästi treeninud ja poleks pealtnägijat olnud, poleks ma ellu jäänud,» arvas Friedrich, kes kaotas õnnetuse järel kaks liitrit verd.

Hoolimata karmist õnnetusest pole mees kordagi mõelnud profispordi lõpetamisele. «Minu eesmärk oli sel aastal vee võistelda, aga võimalused hakkavad vaikselt otsa saama,» viskas Friedrich nalja, sest tegelikult ei luba arstid mehel veel võistlustel osaleda. Küll aga sai ta juba teha rahulikus tempos rattasõidu pere seltsis. «Algul olin natuke närvis, aga siis oli puhas rõõm!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles