Elu sõitu tegev Loubet: on imeline oma iidoliga võidu eest võidelda

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Pierre-Louis Loubet.
Pierre-Louis Loubet. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Kreeka MM-rallil karjääri esimese kiiruskatse võitnud ning rallit juhtinud Pierre-Louis Loubet (M-Sport) naudib võitlust meeskonnakaaslase, üheksakordse maailmameistri Sebastien Loebiga.

25-aastane Loubet võitis reedel kaks kiiruskatset, kuid kaotas päeva lõpuks Loebile 1,7 sekundiga. «Eelistaksin ees olla... ma teen lihtsalt nalja. Tegelikult on imeline, et võitleme võidu eest. Olen talle praktiliselt sünnist saati kaasa elanud,» sõnas Loubet, kes peab Loebi oma suureks eeskujuks.

Eelmisel hooajal sõitis ta Hyundai 2C Competition meeskonnas samuti WRC-autoga, kuid tema parimaks jäi Rally Estonia seitsmes koht. Tänavu M-Spordiga on ta punktidele jõudnud kahel korral – Portugalis oli seitsmes ja Sardiinias neljas.

«Tundsin end juba Portugalis ja Sardiinias hästi. Arenemiseks on vaja sõidukilomeetreid. See on minu esimene aasta korralikus WRC-autos. Saan juba asjadest rohkem aru ja olen piirile lähemal,» ütles Loubet, kelle eesmärk on samamoodi jätkata ka laupäeval.

48-aastasle Loebile avaldas endast pea poole noorema rahvuskaaslase sõit muljet. «Ma ei arvanud, et ta sellist rallit juhtida võiks. Ta näitas head kiirust kogu päeva ega teinud ühtegi viga. Ta on varasemaga võrreldes teinud suure sammu!»

Ent millist nõu vanameister kolleegile laupäevaks annab? «Ta näitas, et talle pole väga nõuandeid vaja. Teeme jätkuvalt koostööd ja jagame auto seadistuse kohta infot. Meil on hea võitlus,» vastas Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles