Neuville, Tänak ja Sordo aitasid Hyundai viimaks eksklusiivsesse klubisse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hyundai rallimehed Dani Sordo (vasakult), Thierry Neuville ja Ott Tänak.
Hyundai rallimehed Dani Sordo (vasakult), Thierry Neuville ja Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiim koges Kreeka MM-etapil midagi erakordselt, kui nende sõitjad hõivasid esimest korda kõik kolm poodiumiastet. Võitis Thierry Neuville, teine oli Ott Tänak ja kolmas Dani Sordo. 

Nõnda sai Hyundaist 11 autotootja, kes WRC-sarjas kolmikvõidu puhul saanud šampust pritsida. Enim poodiumihõiveid on ette näidata Lancial (10), kellele järgnevad Ford (8), Citroen (6), Volkswagen (4), Fiat (3), Renault-Alpine (2), Subaru (2), Mitsubishi (1), Peugeot (1), Toyota (1) ja nüüd siis ka Hyundai (1).  

Viimati nähti MM-sarjas kolmikvõitu 2019. aasta Saksamaa rallil, kui Tänak, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala tõid Toyotad üle lõpujoone esimese, teise ja kolmandana. 

Tehniliselt tegi Toyota sama ka tänavusel Keenia võidukihutamisel, kuid kuna siis hõivasid Jaapani autotootja mehed Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier neli esimest kohta, läheb statistikute jaoks see hoopis nelikvõidu alla.

Nelikvõitude arvestuses on meeskondlik seis järgnev: Lancia (4), Toyota (3), Audi (2), Ford, Mercedes-Benz, Datsun, ja Citroen.

Korra on MM-sarjas nähtud ka viisikvõitu, seda 1990. aastal Portugalis, kui Lanciale kindlustasid ajaloolise saavutuse Miki Biasion, Didier Auriol, Juha Kankkunen, Dario Cerrato ja Carlos Bica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles