Ott Tänak Hyundai korraldusest: meistrivõistluste mõttes ei olnud see õige otsus (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Kreeka MM-rallil teise koha teeninud Ott Tänak andis mõista, et on oma meeskonna otsuses pettunud.

Toyota sõitja Kalle Rovanperä edu MM-arvestuses vähenes Kreeka ralli järel 53 punktile. Kui Hyundai oleks andnud tiimikorralduse ning käskinud Thierry Neuville’il eestlane mööda lasta, olnuks kolm etappi enne hooaja lõppu aga 46 silma.

Lõpuks andiski Hyundai tiimikorralduse, kuid mitte sellise, mida eestlased oodanuks. Nimelt käskis Hyundai Motorspordi presidendilt Sean Kim meestel võidukihutamine lõpetada, sest kaalul oli Hyundai ajaloo esimene kolmikvõit. Lõpuks see ka saadi – Neuville oli esimene, Tänak teine ja Dani Sordo kolmas.

Ralli järel uuriti Tänakult, kuidas tema suurelt ülemuselt saadud käsklusesse suhtub. «[Tiimikäskude osas] sõltub asi sellest, mis on su eesmärk. Kui tahad MM-tiitli pärast võidelda, siis on see vale, aga kui tahad head PRi teha, siis õige. Sõltub, mis vaatenurgast asjale otsa vaatame. Mina tahtnuks mõistagi tiitli pärast võidelda. Kahju, et meil ei õnnestunud see ausas võitluses. Terve reede tassisime asjatult hübriidi endaga kaasas, eile olid teised probleemid. Meil polnud võimalust,» vastas Tänak.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles