Vipsile käru keeranud kohtunikud palusid vabandust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: IMAGO/ANTONIN VINCENT/Scanpix

FIA kohtunikud palusid vabandust Eesti vormelisõitjalt Jüri Vipsilt, kellele määrati pühapäeval sõidetud F2-etapil liiga karm karistus.

Monza ringrajal peetud võistluse 13. ringil põrkas Vips kokku Liam Lawsoniga, kes tegi spinni ning lõhkus oma Carlini vormeli esitiiva. Kohtunike hinnangul oli süüdi Vips ning talle määrati kümnesekundiline seisa-sõida karistus.

Tuleb välja, et tegelikult tahtsid kohtunikud Vipsile määrata tavalise kümnesekundilise ajakaristuse. «Administratiivse vea tõttu näidati aga võistluskeskuse ekraanil kümnesekundilist seisa-sõida karistust. Meeskond kandis karistuse ära enne, kui me jõudsime seda muuta. Selle vea parandamiseks pole ühtegi mehhanismi. Palume sõitjalt ja tiimilt vabadust,» seisis FIA dokumendis.

Vips langes pärast karistuse kandmist kaheksandalt kohalt 13. positsioonile, kuid üle finišijoone tuli ta 11. kohal.

Kuna aga võidusõidu järel diskvalifitseeriti vormeli mitte nõuetele vastamise pärast kolmanda koha saanud DAMSi sõitja Ayumu Iwasa. See omakorda tähendas, et Vips tõusis punktikohale kümnendaks.

Enne hooaja viimast etappi hoiab Vips 110 punktiga kümnendat kohta. Viimast etappi tuleb aga pikka aega oodata, sest Abu Dhabi GP sõidetakse alles 19. ja 20. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles