Polegi vaid idüll! Rovanperä sõnul polnud Toyota krahhis süüdi ainult sõitjad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Autoralli MM-sarja hooaja alguses seitsmest rallist viis võitnud Kalle Rovanperä pole kahel viimasel etapil esikümnesse mahtunud. Pärast Kreeka mõõduvõttu saatis ta veidi kriitikanooli ka tööandja Toyota suunas.

Tõsi, 21-aastase soomlase MM-tiitel näib endiselt vääramatu. Kolm etappi enne hooaja lõppu edestab ta lähimat jälitajat Ott Tänakut 53 punktiga. Samas on Toyota viimasel kolmel etapil jäänud esikohata, pühapäeval Kreekas hõivasid Hyundaid kogu poodiumi.

«Proovime nüüd testil teha õigeid otsuseid. Kreeka eel ei tulnud see üldse välja. Kõik panid mööda. See polnud ainult sõitjate viga,» ütles Rovanperä avameelselt rallit.fi-le ja vaatas ette kahe ja poole nädala pärast algavale Uus-Meremaa mõõduvõtule.

«Autole tuleb anda väike šokk ja teha korralik ettevalmistus. Loodetavasti saame oma endisele tasemel tagasi. Loodetavasti timmime masina nii heasse seisu, et meil tekiks võimalus Tänaku vastu võidelda.»

Viimasel kahel etapil on Rovanperä võistluse rikkunud tema enda sõiduviga. Nendel rallidel on ta teeninud kokku üheksa silma vaid punktikatsetelt.

Kreekas ebaõnnestus kogu Toyota tiim. Võistkonna parim oli kuuenda kohaga Takamoto Katsuta, kes aga põhitiimile punkte ei kogu. Rovanperä, Esapekka Lappi ja Elfyn Evans ei mahtunud erinevate murede tõttu esikümnessegi.

«See oli siiani kindlasti tiimijuhikarjääri kõige keerulisem nädalavahetus. Võistlus läks meie jaoks väga halvasti, aga olen rahul, et Lappi ja Rovanperä tõid meile mõne punkti tiimide arvestuses,» märkis Jari-Matti Latvala, kes kutsus kokku kriisikoosoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles