Loeb ei tahtnud WRCsse naasta, aga Ford andis talle lisamotivatsiooni

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb Foto: M-Sport

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb on tänavu tõestanud, et M-Spordi Ford Puma Rally1-autol on potentsiaali. 48-aastane prantslane tunnistas, et tal polnud pärast 2020. aastal Hyundaist lahkumist plaanis WRCsse naasta, kuid Ford Puma andis talle lisamotivatsiooni.

Loeb lõpetas Kreeka MM-rallil reedese võistluspäeva esikohal ning ka laupäevase avakatse järel oli tema edu konkurentide ees 19 sekundit. Siis aga tuli tema Ford Pumal maha generaatoririhm ning prantslane oli sunnitud katkestama.

«Tunnen end autos väga hästi ja arvan, et sellel on potentsiaali. Mulle meeldib sellega sõita, ma tõesti naudin seda ja arvan, et see sobib minu sõidustiiliga. Olen autoga rahul ja ei kurda,» ütles Loeb pärast Kreeka MM-rallit WRC kodulehele.

«Kui ma [2020. aastal] Hyundaiga lõpetasin, ei uskunud ma, et tulen tagasi. Kuid mul oli veel üks võimalus ja auto meeldis mulle juba esimesest testist saati, nii et otsustasin proovida.

Ma arvan, et kõik autod võivad võita – nad kõik on väga võrdsed. Puma motiveerib mind mõnda rallit tegema, sest tunnen end selles hästi – peame lihtsalt suutma finišeerida. MM-ralli on kõigi ettevalmistustega väga nõudlik ja kui ma neil osalen, siis sellepärast, et olen motiveeritud seda tegema,» lisas Loeb.

Loeb on tänavu võitnud ühe ralli, kui triumfeeris hooaja avaetapil Monte Carlos. «Olen juhtinud igat rallit, mida olen [tänavu] sõitnud. Tulla pärast mõneaastast pausi tagasi kõiki neid rallisid juhtima, see pole väga halb,» viskas 80 MM-ralli võitnud Loeb nalja.

MM-hooajal on jäänud sõita veel kolm etappi ning pole kindel, kas näeme vanameistrit veel mõnel rallil stardis. Tema vana konkurent Sébastien Ogier, kellega Loeb Monte-Carlos võitles, sõidab septembri lõpus Uus-Meremaal Toyota GR Yarisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles