Meedia: Hyundai boss lõi Latvalale noa selga (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC

Autoralli MM-hooaja alguses haaras tiitlivõistluses ohjad Toyota, kuid aasta teises pooles on olukord pöördunud pea peale ning edu on saatnud Hyundaid. Lõuna-Korea autotootja tiimipealiku asetäitja Julien Moncet ütles pärast Kreeka rallit, et Toyota näitel on näha, kui lihtne on tipust alla kukkuda. Soome meedia nimetas seda noalöögiks Toyota tiimipealiku Jari-Matti Latvala selga.

Aasta alguses marssis Toyota tänu Kalle Rovanperä edule ühelt võidult teisele ning tundus, et igasugune põnevus on tiitliheitlusest kadumas. Suvel keeras aga Ott Tänak tänu võitudele Sardiinias, Soomes ja Belgias olukorra ringi ning Hyundai näidanud hambaid.

«Polnud põhjust, miks me ei suutnud vahet vähendada. Küsimus oli vaid, millal see juhtub. Aga ma ei oodanud ka, et me nii kiiresti mängu tagasi jõuame, sest olime üsna kaugel ja testipäevad on piiratud,» tunnistas Hyundai ajutine tiimijuht Julien Moncet Iltalehtile.

Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Sander Ilvest

Ta jätkas: «Toyotal oli halb nädalavahetus, kuid neil on olnud ka mitu head nädalavahetust. Järgmistel võistlustel ei tohi meil halba nädalat olla, sest muidu on meie mäng mängitud. Lahing on endiselt käimas, kuid me peame olema valvel.»

Hyundai on võitnud kolm järjestikust MM-etappi. Moncet rõhutas, et meeskonda ei tohi uinutada, vaid peab rallide vahel kõvasti tööd tegema. Samal ajal viskas Moncet väikese okka Jari-Matti Latvala juhitud Toyota suunas.

«Oleme auto töökindlust parandanud ehk rohkemgi kui mõnda teist valdkonda. Toyota on olnud töökindel, aga nüüd nägime, kui lihtne on tipust alla kukkuda. Loodan, et see meie jaoks nii ei lähe. Minu kõige olulisem ülesanne on tagada, et seda ei juhtuks,» lajatas Moncet. Iltalehti nimetas seda väljaütlemist noalöögiks Latvala selga.

Sel hooajal peetakse veel kolm MM-etappi. Järgmine ralli on kavas septembris-oktoobris Uus-Meremaal. Oktoobri lõpus sõidetakse Kataloonias ja aasta lõpeb novembri alguses Jaapanis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles