Soome meedia on Tänaku asemele Hyundai meeskonda istutamas uut rallimeest (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Teemu Suninen kihutas Hyundai WRC-masinaga 2021. aasta Monza rallil.
Teemu Suninen kihutas Hyundai WRC-masinaga 2021. aasta Monza rallil. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de/SCANPIX

Soome ralliportaal Rallit.fi on avaldanud intervjuu Teemu Sunineniga, kus räägitakse ka unistuste võimalusest Hyundai rallimeeskonnas. Nimelt pakuvad soomlased, et Ott Tänaku asemel võiks just Suninen võimaluse teenida. Seda isegi olukorras, kus eestlane pole teatanud, kus ta järgmisel hooajal kihutab.

28-aastane Suninen pole WRC-sarjas veel õiget läbimurret teinud. Siiski on ta viimastel aastatel aidanud arendada Hyundai Rally2 autot, millega üha paremaid tulemusi tehakse. Ebaõnne tõttu on jäädud paaril korral võiduta, ent üldpilt on olnud hea.

Suninen ise ei avaldanud järgmise hooaja kohta ühtegi seisukohta. Ta rääkis ainult, et on tänavu palju vaeva näinud Hyundai Rally2 auto paremaks saamise nimel. Järgmise aasta lepingu osas pole tal meeskonnaga mingit juttu olnud.

Rallit.fi teatel võib Suninen teenida Hyundais parema võimaluse, kui praegu arvata oskab. Seda ennekõike olukorras, kus Ott Tänakut on erinevad kuulujutud viinud M-Spordi meeskonda. Ükski kuulujutt pole kinnitust leidnud.

«Nüüd on see võimalik, kuid otsuseid langetavad suuremad ülemused,» lausus Suninen.

Tegelikult on Suninen korra juba Hyundai eest ka WRC-sarjas kihutanud. Seda mullu Monza MM-rallil, kus ta hooaja viimasel etapil asendas just Tänakut, kes perekondlikel põhjustel võistlusest eemale jäi. See on ka tema viimane MM-ralli kõrgeimas masinaklassis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles