Ukse taha jäetud venelased on marus: kaabakad! (5)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pekingi olümpia oli üks viimaseid võistlusi, kus sai Venemaa laskesuusatajaid näha. Pildil Anfisa Reztsova tütar Kristina, kes naasis Hiinast hõbeda ja pronksiga.
Pekingi olümpia oli üks viimaseid võistlusi, kus sai Venemaa laskesuusatajaid näha. Pildil Anfisa Reztsova tütar Kristina, kes naasis Hiinast hõbeda ja pronksiga. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas täna Austrias Salzburgis toimuval konressil pikendada Venemaa ja Valgevene sportlastele määratud võistluskeeldu. 

Sealsete sportlaste ja ametnike võistluskeelu pikendamist toetas 39 saadikut, vastu oli kaks ja viis jätsid hääletamata.

Lisaks võttis IBU kongress vastu ettepaneku peatada Venemaa ja Valgevene alaliitude tegevus, kuniks nad tõestavad, et on täielikult pühendunud IBU eesmärkide ja põhimõtete toetamisele. Vastavat ettepanekut toetas 40 saadikut.

Kui läänemaailm tervitas kongressil vastu võetud otsust avasüli, siis Peipsi järve idakaldal pritsitakse selle suunas tuld ja tõrva. Näiteks 57-aastane olümpiavõitja Anfisa Reztsova lausus Ria Novosti veergudel järgnevat. 

«Lihtsalt kaabakad, mis muud ma oskan öelda! Kirjutage see üles. Tundub, et nad lihtsalt kardavad meie sportlasi kui rivaale, sest oleme tugevaim jõud. Tahaksin, et nad näeksid ja tunneksid oma konkurente. Kuid ilmselt nad kardavad meid,» põrutas 11-kordne tiitlivõistluste medalist.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles