Venemaa olümpiavõitja: miks peaksime tulevikus MK-sarja naasma, võistelgem kodumaal! (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Kas eksmaailmameister ja kahekordne olümpiapronks Aleksandr Loginov ikka oleks omaaegse tippmehe Dmitri Vassiljevi plaanist vaimustuses?
Kas eksmaailmameister ja kahekordne olümpiapronks Aleksandr Loginov ikka oleks omaaegse tippmehe Dmitri Vassiljevi plaanist vaimustuses? Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas eile Salzburgis peetud kongressil pikendada Venemaa ja Valgevene sportlastele määratud võistluskeeldu ka eelolevaks hooajaks. Meie idanaabri sporditegelased tõusid valdavalt tagajalgadele, aga leidus ka erand.

Venemaa meedia kogus kokku arvamusi erinevatelt spetsialistidelt. 1984. ja 1988. aastal NSV Liidu koondisega teatesõidu olümpiavõitjaks kroonitud Dmitri Vassiljev leidis, et IBU otsus ei tähenda mingit Venemaa laskesuusatamise mahalaskmist.

«Keegi isegi ei kahelnud, et IBU teeb niisuguse otsuse. Vähemalt minul polnud kahtlusi,» alustas Vassiljev agentuuriga TASS peetud jutuajamist. «Terve Euroopa ja läänemaailm on keskendunud sellele, et hoida Venemaa kõigis eluvaldkondades toimuvast, sealhulgas rahvusvahelisest spordielust eemal. Laskesuusatamine on piisavalt populaarne spordiala ning võimalikult kõvemini ja valusamalt löömiseks võeti niisugune otsus vastu.

Mis puudutab sportlasi, siis nemad sellest ei kaota, võib-olla hoopis võidavad, sest Venemaa laskesuusaliit maksab võistlustel korralikke preemiaid. Praegu saavad sportlased võistlustel teenida. Tulevikus, kui Venemaa vastased sanktsioonid tühistatakse, tuleb mõelda, kas üldse tasub taas MK-sarjaga liituda, või jääda Venemaale, kus saab teenida auhinnaraha,» avaldas Vassiljev oma vaatenurga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles