EMita jäetud Venemaal kõlavad mõtted liituda Aasia vutiliiduga. «Siis mataksime oma jalgpalli igaveseks!» (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Venemaa jalgpallikoondise peatreener Valeri Karpin ei hellitanud EMil osalemise osas lootusi.
Venemaa jalgpallikoondise peatreener Valeri Karpin ei hellitanud EMil osalemise osas lootusi. Foto: ANATOLIY MEDVED/SIPA/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) avaldas eile 2024. aasta EMi valikturniiri loosimise protseduuri ning et kuivõrd Venemaad loositavate võistkondade seas pole, on selge, et tal pole ka võimalik jõuda finaalturniirile. Meie idanaabri vutirahvas võttis sel teemal mõistagi kõvasti sõna.

Taas kord – nagu ka pärast Ukrainasse sissetungimist, mil Venemaa eemdaldati paljudel aladel rahvusvahelisest spordielust – kõlas ka mõtteid saata UEFA kus see ja teine ning liituda Aasia jalgpalliliiduga. NSV Liidu aegne kauaaegne vutijuht, praegune Venemaa jalgpalliliidu aupresident Vjatšeslav Koloskov soovitas selle mõtte unustada.

«Loodame alati parimat. UEFA täitevkomitees on ülekaalus venevastased jõud, meile ebasõbralike riikide esindajad. Nähtavasti mõjutas see otsust.

Kuid Aasiasse üleminemisest ei tohi me mõeldagi, siis mataksime oma jalgpalli igaveseks! Aasia jalgpalliliitu minemine tähendaks kaevamist end auku, kust pärast enam välja ei roni. Peame jätkama aktiivset tööd UEFA täitevkomitee liikmetega. See on ainus võimalus Euroopa perre naasmiseks,» rääkis Koloskov ajalehele Sport-Ekspress.

Võib märkida, et Aasia parim riik Iraan asub maailma edetabelis 22. kohal. 50 parema seas on viis meeskonda, 145. kohast tagapool aga 22 riiki...

Venemaa koondise peatreener Valeri Karpin viskas tülpinult käega: «Seda võis oodata. Kõik teadsid, et niimoodi läheb.»

Venemaal ei jää muud üle, kui sõprusmängude otsingul vaadata peamiselt nimelt Aasia poole. Eeloleval laupäeval mängitakse Biškekis Kõrgõzstaniga. Novembri keskpaigaks on kokku lepitud mäng Iraaniga. Mängida sooviti ka Peterburis Bosnia ja Hertsegoviinaga, kuid see pole kindel, sest Bosniat võivad Venemaaga kohtumise korral oodata UEFA sanktsioonid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles