Skandaal Prantsusmaal: jalgpallikohtunike pealikku süüdistatakse alaealiste seksile survestamises

Postimees Sport
Copy
Prantsusmaa jalgpalliliidu võtmeisikud, eesotsas president Noel Le Graet'ga (keskel).
Prantsusmaa jalgpalliliidu võtmeisikud, eesotsas president Noel Le Graet'ga (keskel). Foto: NICOLAS TUCAT/AFP/SCANPIX

Paar kuud tagasi lõpetas Prantsusmaa jalgpalliliit (FFF) igasuguste selgitusteta töösuhte Pariisi ringkonna kohtunike pealiku Daniel Gallettiga. Meediasse lekkinud teabe kohaselt oli põhjuseks alaealiste seksuaalne survestamine.

Ohvrid avaldasid väljaandele Josimar, et Galletti tegi oma õpilastele sotsiaalmeedias erinevaid ettepanekuid. «Just tema abil said jõuda kohtunikutöös järgmisele tasandile,» kinnitas mitu kohtunikku.

«See oli teada-tundud asi,» sõnas üks ohvritest. «Ta valis äärmiselt hoolikalt välja need kohtunikud, keda üritas siis sellesse mängu tirida. Kui sa konksu alla neelasid, hakkas ta sulle erinevaid asju pakkuma. Kohtunikuna tahad ju ikka suuri mänge vilistada. Selleks oli sul vaja aga häid hindeid. Galletti sai neid hindeid ja soovitusi paremaks muuta, kuid see kõik toimus teatud tingimustel.»

Nagu väljaande omanduses olevad aastatetagused sõnumid paljastavad, nõudis Galletti ühelt ohvrilt, et too teda abi eest käega rahuldaks. Teiselt uuris ta, kas too laseks ennast imeda. Kolmandale oli ta valmis pakkuma koguni 1000 eurot selle eest, et «sa minu spermat võtaksid» (loe: suuseksi teeks).

Kui vastavad jutud viimaks Prantsusmaa alaliitu (FFF) jõudsid, kutsusid nood kokku erakorralise koosoleku ning lasid Galletti 12. juulil päeva pealt sõnagi lausumata lahti. Kuigi erinevad meediaväljaanded on FFF-ile selles osas, miks staažikas arbiiter vallandati, päringuid saatnud, siis ühtegi vastust neile laekunud pole.

Juhtunu osas on maad kuulatud ka prokuratuurist, kuid nemadki pole väidetavalt midagi kuulnud. See ongi see, mis Prantsusmaa ajakirjanikke enim häirib, sest seksuaalkuriteost teavitamine on sealsete seaduste järgi kohustuslik ning säärase info varjamise eest võib ees oodata kuni kolme aasta pikkune vangistus.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles