Oh ei: Levadia lõpetas äsja saabunud peatreeneriga lepingu pärast ühte mängu!

Toimetas Ville Arike
Copy
Pilt 12. septembrist: Levadia uus peatreener Maksõm Kalõnõtšenko (vasakul) koos klubi presidendi Viktor Levadaga. Veel laialt naeratades.
Pilt 12. septembrist: Levadia uus peatreener Maksõm Kalõnõtšenko (vasakul) koos klubi presidendi Viktor Levadaga. Veel laialt naeratades. Foto: Katariina Peetson/FCI Levadia

Eesti jalgpalliliigas teisel kohal asuv FCI Levadia teatas, et lõpetas koostöö alles kümne päeva eest esindusmeeskonna peatreeneriks kutsutud ukrainlase Maksõm Kalõnõtšenkoga, kes juhendas meeskonda ainult ühes mängus.

«Oleme viimastel päevadel pidanud arutelusid nii mängijate kui ka treeneritega. Analüüsi tulemusena jõudsime tõdemuseni, et siinses keskkonnas on meil üheskoos seatud eesmärke raske püüda. Soovin Maksõmile edu edaspidiseks,» ütles Levadia president Viktor Levada pressiteate vahendusel.

Kalõnõtšenko juhendamisel jäi Levadia viimati peetud kohtumises Kuressaare vastu taha 0:3 ja kaotas 2:3.

FCI Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson selgitas, miks ukrainlasest peatreenerist nõnda kiiresti loobuti. Otseselt Kalõnõtšeko vastu polnud Eesti meisterklubil miskit, ent peatreeneri lähenemine ei olnud lihtsalt Levadiale sobiv.

«Senise peatreeneri ideed ja tööviisid ei ühtinud meie klubiga. Otsustasime, et vajame meie tasemel teistsugust lähenemist,» lausus Levadia tegevjuht, kes lisas, et Kalõnõtšenkoga olnuks raske seatud eesmärke täita ka järgmisel hooajal.

Ainult 10 päeva ametis olnud ukrainlane püüdis küll enda vaatenurki Levadiasse tuua, ent sellele pandi kiiresti punkt. «Tema lähenemine oli küllalt erinev, millega harjunud olime, ent paremuse poole oli selliselt keeruline püüelda,» lisas Hohlov-Simson.

Levadiat on tänavu varem juhendanud peatreenerite tandem Marko Savić–Vladimir Vassiljev ning nendega töösuhte lõpetamise järel kohusetäitjana Ivan Stojković. Kui Kalõnõtšenko 12. septembril uueks peatreeneriks kuulutati, tähendas see ühtlasi, et lisaks Stojkovićile lahkusid ka abitreener Nikola Mitić ja füüsilise ettevalmistuse treener Uroš Nikolič.

Nüüd jätkab esindusmeeskonna peatreeneri kohusetäitjana senine abitreener ja U21 meeskonna juhendanud Nikita Andrejev. U21 meeskonna juhendamise võtab Andrejevilt hooaja lõpuni üle Artjom Artjunin.

Samas oli Levadia eesmärk leida enne hooaja lõppu endale peatreener, kes saaks varakult alustada, et kevadeks juba meeskonda hästi sulanduda saaks. Nüüd on see plaan maha maetud ning mingeid muudatusi lähiajal oodata pole, ent treeneriotsingud käivad täiesmahus.

«FCI Levadia alustab uue protsessiga, et leida endale sobiv kandidaat peatreeneri kohale. Loodame uue juhendaja paika saada enne uue hooaja ettevalmistusperioodi. Hetkel soovime taastada klubis töörahu ja keskenduda sellele, et hooaja lõpp korralikult ära mängida,» lõpetas Hohlov-Simson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles