Lappi avalikustas oma plaane: sõitjatena peame teile üsna tihti valetama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: IMAGO/Hannu Rainamo/SCANPIX

Esapekka Lappi usub, et ta jätkab järgmisel aastal Toyota värvides sõitmist, kuid see, mitmel etapil soomlane starti pääseb, sõltub juba Sébastien Ogier'ist.

Prantslase otsusest tulenevalt tänavuse hooaja kolme viimast rallit televiisorist vaatab Lappi andis täna kodumaal pressikonverentsi, kus avalikustas, et tegelikult teadis ta juba suve keskel, et on sunnitud pärast Kreeka etappi hooajale joone alla tõmbama.

«Olen teadnud seda juba mõnda aega. Nagu te teate, siis sõitjad ei saa kõike avaldada. Pean teile üsna tihti valetama,» alusta Lappi muige saatel, kuid täpsustas, et mingit draamat Ogier'i otsusest tulenevalt ei järgnenud. «Arutasime hooaja alguses kõik läbi ja mais või juunis otsustas Ogier, et soovib kolm viimast rallit kaasa teha.»

Ühtlasi kinnitas soomlane, et peab Toyotaga ka järgmiseks hooajaks läbirääkimisi. «Mina tahan jätkata ja [tiimipealik] Jari-Matti Latvala soovib samuti koostööd pikendada. Aga seda, missuguse programmi alusel ma sõidaksin, ma öelda ei oska,» viitas Lappi kurbasjale, et talle jäävad sisuliselt Ogier' jäägid. 

Kaheksakordne maailmameister on juba varem öelnud, et soovib stardis olla hooaja avaetapil Monte Carlos. Sellele (üldiselt) järgnev Rootsi MM-ralli tõotab pigem olla Lappi pärusmaa. Kuidas jaguneksid võidukihutamised aga edasi, on praegu veel lahtine.

«Sõitsin tänavugi nendel rallidel, mida Ogier ei tahtnud. Tean kogu aeg, et nii asjad käivadki,» ei teinud Lappi vankri all viiendaks rattaks olemisest siiski suurt numbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles