Hädas WRC-sõitja: ma pole loll

Karl Mihkel Eller
Copy
Adrien Fourmaux Belgia MM-etapil.
Adrien Fourmaux Belgia MM-etapil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Prantslase Adrien Fourmaux’ tänavune WRC-hooaeg on kulgenud erakordselt kehvalt. Ta on osalenud üheksal etapil, kogunud vaid üheksa punkti ning on 18. kohal. Ta ei tee saladust, et aasta on olnud raske, kuid ta pole lootust kaotanud, et suudab tuhast tõusta.

«Ma pole loll. Tean väga hästi, et olen väga raskes olukorras. Püüan jääda positiivseks, panna asju perspektiivi,» ütles Fourmaux intervjuus Prantsusmaa ajakirjale Auto Hebdo.

Viimase etapi Kreekas jättis ta vahele, sest väidetavalt ei saanud M-Spordi meeskond Belgias tehtud avarii järel autot võistluskorda. 27-aastast Fourmaux’d ei näe startimas ka järgmisel nädalal Uus-Meremaal, kuid Kataloonias peaks ta taas rajale naasma.

Adrien Fourmaux.
Adrien Fourmaux. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ta lisab, et tulemused pole kindlasti olnud sellisest klassist, et nõuda endale järgmiseks aastaks MM-sarjas sõitjakohta. «Positiivseid külgi on, aga see on keeruline ja ühel hetkel peavad tulemused kõnelema. Olen realist, see pole praegu nii,» lisas Fourmaux.

Ta ei taha mõelda, et oktoobri lõpus sõidetav Kataloonia MM-etapp oleks tema viimane võimalus, kuid tõele näkku vaadates võib see nii olla. «Tahan lõbutseda ja saada hea positsioon, sest ma vajan seda. Ma hakkan väsima sellest, et pean lõpetama seitsmendana.

Pean oma kiirust näitama, sest mul on sageli palutud lihtsalt finišisse jõuda. Arvan, et sõidan alla oma võimete. Ma ütlen endale, et kui karjäär peab lõppema, võiks see vähemasti lõppeda hea emotsiooniga,» selgitas Fourmaux.

Fourmaux' tänavuse aasta parim tulemus on tulnud Eestis, kus ta lõpetas seitsmendana. Üheksast võistlusest on tal ette näidata veel vaid üks punktikoht, kui ta lõpetas Portugali etapi üheksandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles