Hyundai on järgmise MM-ralli eel enesekindel: autode töökindlus on võtmetähtsusega

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak (paremalt teine) ja Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet (vasakult teine) Belgia MM-etapi poodiumil.
Ott Tänak (paremalt teine) ja Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet (vasakult teine) Belgia MM-etapi poodiumil. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai rallimeeskonna tiimjuhi asetäitja Julien Moncet on pärast Kreeka MM-etapil saadud kolmikvõitu ka järgmise kruusaralli eel enesekindel. Kui Hyundai sõitja Ott Tänak ütles, et Uus-Meremaa teede jaoks parima seadistuse leidmine on keeruline ülesanne, siis Moncet sõnul on rallil võtmetähtsusega autode töökindlus.

Uus-Meremaa ralli kuulus MM-kalendrisse viimati 2012. aastal ning kuna Hyundai taasliitus WRCga kaks aastat hiljem, jääb nende viimane esinemine saareriigis pea 20 aasta taha. «Vaatamata sellele, et me pole kunagi varem Uus-Meremaa rallil võistelnud, sõidame üritusele suure enesekindluse ja usklikkusega pärast meie esimest kolmikvõitu WRCs,» ütles Moncet.

Piiludes ajalukku on Hyundai rallitiim Uus-Meremaal osalenud küll, kuid seda sajandi alguses, mil kasutati Hyundai Accent WRC-autot. Parimaks on jäänud viies koht, mille sõitis 2000. aastal välja rootslane Kenneth Eriksson ja kaks aastat hiljem soomlane Juha Kankkunen.

Tulles tagasi tänapäeva, siis pööras Moncet jätkuvalt tähelepanu eelmisel etapil Kreekas toimunud triumfile. «Tulemus demonstreeris meie Hyundai i20 Rally1-auto võimekust ja oli teenitud tasu raske töö ja pühendumuse eest, mida kogu meeskond on sel hooajal näidanud.»

Hyundai on sel aastal noppinud neli võitu, neist kolm on tulnud kruusarallidel ning seetõttu on Moncet ka Uus-Meremaa võistluse eel enesekindel. «Kuigi see saab olema raske, sest võistlustase on väga kõrge, on ralli kõigile võrdne ja autode töökindlus on võtmetähtsusega. Loodame, et suudame oma tugevat vormi jätkata ja võidu nimel võidelda,» ütles prantslane lõpetuseks.

Ott Tänak on Hyundai ridades võitnud tänavu kolm etappi (Sardiinia, Soome ja Belgia), Thierry Neuville ühe (Kreeka). Meeskondlikus punktiarvestuses ollakse 341 punkti teisel kohal, suveräänsest liidrist Toyotast jäädakse maha 63 silmaga.

Pärast Uus-Meremaa rallit jääb sel hooajal sõita veel kaks rallit: 20.-23. oktoobril Kataloonias ja 10.-13. novembril Jaapanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles