Suuremad skandaalid kaovad? FIBA muutis reegleid ning andis suurema sõnaõiguse peatreeneritele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leedu koondise peatreener Kazys Maksvytis saanuks EMil videokorduse abiga meeskonnale juurde ühe vabaviske, mis võinuks neile Saksmaa vastu võidu tuua.
Leedu koondise peatreener Kazys Maksvytis saanuks EMil videokorduse abiga meeskonnale juurde ühe vabaviske, mis võinuks neile Saksmaa vastu võidu tuua. Foto: IMAGO/Anke Waelischmiller/Sven Simon/SCANPIX

Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) otsustas reegleid veidi kohendada ning muudatused hakkavad kehtima juba 1. oktoobrist.

Nii Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril kui ka eurosarjade esimesed kohtumised on näidanud, et ka kohtunikud on inimesed, kes eksivad. Suuremate skandaalide ära hoidmiseks annab FIBA peatreeneritele võimaluse vaide esitamiseks.

Kui kohtumisel on videokorduste võimalus olemas, siis tekib peatreeneritele üks võimalus vaide esitamiseks. Lisa võimalust ei teki ka korrektse vaide esitamise puhul.

Teiseks kaotatakse ära viimase kahe minuti ebasportlikud vead audi sisseviskamisel. Enam pole iga viga, mis on sooritatud «surnud palli» ajal ja hetkel, mil mängukellale on jäänud vähem kui kaks minutit, ebasportlk. See võidakse küll määrata, ent kergemate eksimuste puhul määravad kohtunikud tavalise vea.

Alates 1. oktoobrist hakkavad antud reeglid kehtima ning edaspidi peaks nõnda oluliselt vähem kohtunike suunal vaatamisi olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles