Venemaa ajakirjanik: need, kes usuvad meie rahvusvahelisele areenile naasmist, on lihtsalt rumalad

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov,
Aleksandr Bolšunov, Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretär Michel Vioni tuli sel nädalal lagedale sõnavõtuga, kus teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Selle kohta on arvamust avaldatud väga paljudes erinevates riikides ning mõistagi võeti seda kõige soojemalt vastu Venemaal. Siiski leidub ka neid venelasi, kes võtavad olukorda veidi kainema pilguga ning lootusi kõrgele ei aja.

Tuntud Venemaa suusaajakirjanik Dmitri Gubernijev arvab, et Vioni avaldus venelaste peatse rahvusvahelise areenile naasmise kohta oli lihtsalt vale. «Olgem realistid. Ükski riik ei luba meie sportlasi enda riiki võistlema. Me ei ole kindlasti Planicas toimuval MMil stardis,» vahendas Gubernijevi sõnu portaal Championat.

«Ma ei mõista, miks venelased nõnda elevile läksid. Need inimesed, kes uskusid, et võime reaalselt sel hooajal starti saada, on rumalad või lihtsalt unistajad.»

Murdmaasuusatamise MK-sari algab 25. novembril. Selle aastanumbri sees sõidetakse võistlused Soomes, Norras ja Šveitsis. Märtsis jõuab MK-sari ka Eestisse, kui Tallinnas sõidetakse sprindietapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles