Soomlasest Toyota rallimees: kui Tänak meiega liitub, siis on see hästi hoitud saladus. Mina sellesse ei usu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi ja Ott Tänak 2018. aastal koos Toyota meeskonnas.
Esapekka Lappi ja Ott Tänak 2018. aastal koos Toyota meeskonnas. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Rallimaailmas on jällegi kätte jõudmas aeg, mil selgub, millistes meeskondades järgmisel hooajal sõitma asutakse. Kõige elavamalt räägitakse Ott Tänaku lahkumisest Hyundai ridadest, ent vähemalt Esapekka Lappi ei usu, et eestlane Toyotas maanduks.

Tänakul on küll Hyundaiga järgmiseks hooajaks leping olemas, ent seal võivad olla klauslid, mis lubavad tal ka pärast tänavust aastat meeskonnast lahkuda. Esialgu räägiti, et eestlane liitub M-Spordiga, aga pöörasemates kuulujuttudes on jõutud ka Toyotani, kus Tänak 2019. aastal maailmameistriks krooniti.

Hetkel Toyota meeskonda kuuluv Esapekka Lappi ei usu, et Tänak ikkagi nende liitub. «Kui see tõeks saab, siis on seda väga hästi varjatud. Ma ei usu sellesse üldse,» lausus Lappi väljaandele rallit.fi.

Siiski tuleb võtta Lappi avaldus veidi kõhklevalt, kuna alles sel nädalal rääkis mees, et rallisõitjad on sunnitud tihtilugu meediale valetama. Nõnda ei oska hetkel keegi öelda, kas tegemist oli valega või polegi soomlasel siseinfot Tänaku liitumise kohta.

Lappi enda leping Toyotaga lõppeb tänavuse hooajaga ära, ent head tulemused on tema aktsiaid tõstnud. Nõnda käivad temaga juba läbirääkimised. Kas Tänaku liitumine muudaks soomlase olukorda meeskonnas?

«Tänaku olukord ei mõjuta mind üldse,» tõdes Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles