Anett Kontaveit Tallinna turniirist: nii tugeva koosseisuga WTA 250 võistlust pole võib-olla olnudki

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveit harjutamas 25. septembril Tondil.
Anett Kontaveit harjutamas 25. septembril Tondil. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval algab Tallinnas Tondil peetava WTA 250 kategooria tennisevõistluse põhiturniir, kus osaleb ka neli eestlannat. Maailma kolmas reket Anett Kontaveit ütles, et turniir on väga hea tasemega ning selle kategooria võistlustest võib-olla kõige kõvema koosseisuga, mida kunagi nähtud.

Näiteks Suure slämmi turniiridel saab asetuse edetabeli 32 paremat mängijat, siis sellest seltskonnast oli Tallinna turniirile üles antud lausa üheksa tennisisti – alustades Kontaveidist ja lõpetades edetabeli 32. numbri Kaia Kanepiga. Tõsi, WTA tabelis 22. real asuv Wimbledoni meister Jelena Rõbakina (Kasahstan) teatas viimasel hetkel vigastuse tõttu loobumisest ning küsimärk kerkis ka Souli turniiri finaalis vigastada saanud Jelena Ostapenko (Läti, WTA 19.) kohale, aga need on paratamatud asjaolud, mis käivad tippspordiga kaasas.

«Ma ei tea, kas olen näinud nii tugevat WTA 250 kategooria turniiri,» mõtiskles Kontaveit turniiri eel ajakirjanikega rääkides. «Aasta lõpus ongi see aeg käes, kus kõik tahavad teenida nii palju punkte, kui annab. Tahetakse jõuda kas aastalõputurniirile või hooaja lõpuks võimalikult heale edetabelikohale. Kõik mängivad igal pool, kõik koguvad punkte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles