Putini-meelne Venemaa olümpiavõitja osutab näpuga: meid peaks samamoodi kohtlema kui iisraellasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Veronika Stepanova.
Veronika Stepanova. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa suusataja Veronika Stepanova, kes avalikult ka president Vladimir Putinile poolehoidu väljendanud, andis hiljuti intervjuu Norra väljaandele Dagbladet, kus leidis, et venelasi tuleks rahvusvahelisel areenil kohelda samamoodi nagu Iisraeli atleete.

Nimelt viitas 21-aastane suusataja Iisraeli ja Palestiina vahelisele piirikonfliktile, mis kestab juba aastakümneid. Sellest hoolimata pole kummagi riigi sportlased rahvusvaheliselt areenilt keelatud.

«Kui keegi soovib meie võistlusi boikoteerida, siis see olgu nende isiklik otsus. Rahvusvaheline spordikogukond ei toeta boikoteerimist ning Iisraeli sportlased pole ju kusagilt keelatud. Meid, venelasi, peaks koheldama täpselt samamoodi nagu iisraellasi!» põrutas Pekingi olümpial Venemaa teatenaiskonna koosseisus olümpiavõitjaks kroonitud Stepanova.

Venelaste rahvusvahelisele areenile naasmine tõusis päevakorda eelmisel nädalal, kui rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretär Michel Vion andis mõista, et ühel hetkel see niikuinii juhtub.

Samuti FISi juhatusse kuuluv soomlane Martti Uusitalo on aga hiljem kinnitanud, et tegelikult tõlgendati peasekretäri sõnu valesti ja FISil pole mingit plaani Venemaa ja Valgevene sportlasi MK-sarjas rajale lubada.

Murdmaasuusatamise MK-sari algab 25. novembril. Selle aastanumbri sees sõidetakse võistlused Soomes, Norras ja Šveitsis. Märtsis jõuab MK-sari ka Eestisse, kui Tallinnas sõidetakse sprindietapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles