M-Spordi ebaõnnestuja saab eelviimasel etapil uue võimaluse, valitseja jääb eemale

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Adrien Fourmaux istub taas Ford Puma rooli.
Adrien Fourmaux istub taas Ford Puma rooli. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Samal ajal kui rallimaailma pilgud on pööratud täna hilisõhtul algavale Uus-Meremaa MM-etapile, avalikustati hooaja eelviimase, Kataloonia mõõduvõtu stardinimekiri.

Hispaania asfaldil kihutatakse 20.–23. oktoobrini. Viimasel kahel korral on võistluse võitnud Hyundai piloot Thierry Neuville (2020 jäi koroonaviiruse tõttu ära), kes rivis tänavugi. Küll aga pole stardis Kataloonia ralli valitsejat, üheksal korral triumfeerinud Sebastien Loebi.

Sellele vaatamata on stardis lausa viis Rally1 klassi Ford Pumat. Rooli istub vahetevahel oma lõbuks tipptaset nautiv Jourdan Serderidis, põhimehed Craig Breen ja Gus Greensmith, Kreekas ja Sardiinias häst esinenud Pierre-Louis Loubet ning eelnevalt kahelt etapilt välja praagitud, hooaja üks suuremaid ebaõnnestujaid Adrien Fourmaux.

Teistes tiimides üllatusi pole. Hyundai põhisõitjate Ott Tänaku ja Neuville'i kõrval istub kolmandasse masinasse koduvõistluseks Dani Sordo. Toyota mehitavad Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta.

Kokku on Kataloonia ralliks üles antud 67 ekipaaži. Lisaks Tänakule ja Martin Järveojale osaleb veel üks eestlane, Georg Linnamäe kihutab Rally2-s koos briti James Morganiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles