Neuville kinnitas, et Rovanperä saab alguses trumbid enda kätte

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Eesti aja järgi täna hilisõhtul algab Uus-Meremaa ralli. Kui tavaliselt on kruusal esimesel mehel halvim stardipositsioon, siis vihma korral pigem mitte.

Soomlased rõõmustasid juba paar päeva tagasi, et nädalavahetus peaks Uus-Meremaale vihma tooma. Seega kaoks MM-sarja üldliidril Kalle Rovanperäl esimesena teele minnes rajapuhastaja efekt. Tugeva saju korral võib sellest kujuneda isegi eelis.

Kui nädala alguses oli täpseks prognoosiks veel veidi vara, siis nüüd kinnitas ka Thierry Neuville, et Uus-Meremaal pole vihmast pääsu. «Paistab tõesti, et olud võivad võrreldes rajaluurega (recce) muutuda,» arutles Hyundai piloot.

«Oleme kolm päeva sõitnud kuivades tingimustes. Aga meid ootab ilmselt ees tugev sadu nii reedel, laupäeval ja võib-olla isegi pühapäeval. Läheb suuremaks avastamiseks, olud muudavad olukorra veel keerulisemaks.»

Kui esialgu starditakse MM-sarja üldjärjestuses, siis laupäeval hetkeseisu pööratud järjestuses.

Uus-Meremaa ralli kuulus viimati WRC-kalendrisse 2012. aastal. Toona stardis olnud meestest ongi kõrgemais klassis rivis vaid Neuville, kes lõpetas kuuendana.

Tänavune ralli algab Eesti aja järgi kell 23 testikatsega. Esimene, lühike, 1,4 km pikkune võistluskatse stardib homme 8.08. Tõsisemaks madinaks läheb neljapäev õhtul ja reede esimestel tundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles