Kas Toyotal oleks Tänakut üldse endale vaja?

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak valmistumas Uus-Meremaa ralliks.
Ott Tänak valmistumas Uus-Meremaa ralliks. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

«Kas Toyota võtaks Tänaku tagasi?» pealkirjastab tuntuim ralliportaal DirtFish lühianalüüsi. Õigustatud küsimus!

Kogu hooaja jooksul Hyundai suunas kõvasti tuld andnud Ott Tänaku tulevik on olnud viimaste kuude põletavaim teema. Tulemused on küll oluliselt paranenud, ent eestlaste sõnutsi pole võistkonnas asjad sugugi hästi. See on viinud selleni, et vaatamata kehtivale lepingule räägitakse väga tõsiselt 2019. aasta maailmameistri tiimivahetusest.

Kuna Rally1-klassis lööb kaasa vaid kolm satsi, on kosilaste ring kitsas. Kui M-Sport tunduks üsna loogiline valik – juhib seda ju Tänakule väga lähedane Malcolm Wilson –, pole välistatud ka Toyotaga liitumine. Nagu ütles DirtFishile üks tiimi siseringi anonüümne allikas, pole rallis midagi isiklikku: «See on äri.»

Samas Toyota võistkonna pealik, Tänaku endine konkurent Jari-Matti Latvala pigem pareerib spekulatsioone. Vähemalt avalikult.

«Me pole [Tänakuga] rääkinud,» märkis Latvala. «Teame, kui kiire on Ott – MM-sarja üks kiiremaid. Olen temaga koos sõitnud, teame tema tugevusi. Aga sõnastaks selle nii: meil on väga head sõitjad olemas, seega küsiks, et kui võidame mõlemad tiitlid, siis kas peame midagi muutma?»

Tänak lahkus Toyotast pärast tiitli toonud 2019. aastat. Senised kaks ja pool hooaega Hyundais pole soovitud edu toonud.

Täna algava Uus-Meremaa ralli eel edestab Toyota üldarvestuses Hyundaid 63 punktiga. Ka individuaalselt on kahe konkurendi vahel suur lõhe, Tänak jääb Kalle Rovanperäst maha 53 silmaga. Sõita jääb veel kolm etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles