BLOGI ⟩ Kalev/Cramo jõudis ülisuure võiduga eurosarja kvalifikatsiooniturniiril finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Kitsing (palliga).
Kristjan Kitsing (palliga). Foto: Eero Vabamägi

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkas Leedus enda teekonda tugevuselt neljanda ehk nõrgima eurosarja FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiril. Poolfinaalis alistas Eesti klubi Kosovo pronksimeeskonna Priština Sigaliga 98:61.

Enne kohtumist:

BC Kalev/Cramo FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri võidukalt, alistades 93:73 Horvaatia meeskonna KK Cedevita Juniori. Antud kohtumises sai Kalev/Cramo peatreenerina ametliku debüüdi teinud Heiko Rannula ühtlaselt mänguaega jagada kõigile 12 mehele. Arvestades, et põhiturniirile pääsemiseks tuleb lühikese ajaga mängida kolm kohtumist, siis on puhkuse jaotamine väga oluline.

Mida oskas Rannula Kosovo klubi kohta öelda? «Hoopis teistmoodi sats on. Kui Cedevita Junior oli pigem meeskondlik ja ühtlane, siis Prištinal on kolm kindlat liidrit: üks kohalik mees ja kaks ameeriklast. Taktikalises plaanis on see suhteliselt ettearvamatu sats. Mängijatel on palju otsustusõigust, kuid võib-olla mitte nii palju distsipliini. Ent seda rohkem peame meie valmis olema.»

Kahe ameeriklase puhul pidas Rannula silmas tagamängijat Derrick Wilsoni ja ääremängijat Dustin Thomast. Wilson mängis mullu Ungari kõrgliigas, kus tema arvele jäi keskmiselt 13,4 punkti, 3,7 korvisöötu, 3,0 lauapalli ja 1,1 vaheltlõiget. Thomas pallis eelmisel hooajal Iisraeli kõrgliigas, kus tema saagiks jäi 14,2 punkti ja 7,9 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles