JÄRELVAADATAV ⟩ Tallinn International Horse Show´le anti avapauk

Postimees Sport
Copy

Reedel alanud ratsaspordifestivali Tallinn International Horse Show takistussõidu kõrgeima võistluse, kahefaasilise parkuuri kõrgusel 140 cm võitis Paul Argus hobusega Jay-Z Bee.

Sõidus saavutas teise koha Leedu sportlane Andrius Petrovas hobusega Linkolns. Kolmandaks sõitsid end Lätit esindanud Laura Penele ning Dundas V.D.M.. Kokku osales võistlusel 42 sportlast, kellest 26 pääsesid ka teise faasi ning kellest omakorda 17 suutsid mõlemad faasid läbida karistuspunktideta.

Põhiparkuurile eelnenud kahefaasilises väikese ringi parkuuris kõrgusel 130 cm saavutasid eestlased kaksikvõidu. Esikohale sõitis end Gunnar Klettenberg hobusel Jolanda, teiseks tulid Rein Pill ja Sloopy Z. Kolmanda koha viib endaga Soome Jone Illi hobusega Celtas Quillian.

Tänase rahvusliku 4-5aastaste noorhobuste parkuuri, mis peeti kõrgusel 100/110 cm, võitis Paul Argus hobusega Chanelle. Teisele kohale tulid Piret Ervald ja Popcorn Time ning kolmandale Sandra Vahemets ja Caleb. Rahvuslikule võistlusele eelnenud rahvusvahelise 6-aastaste noorhobuste sõidu võitis Leedut esindanud Lukas Civinskas hobusega Connor-C. Teiseks tuli Soome võistluspaar Tuisku Kivikoski-Vainio ja I´m Yours ning kolmandaks Leedu sportlane Kristaps Neretnieks hobusel Quandar Cece. Parima Eestit esindanud võistluspaarina saavutasid puhta sõiduga neljanda koha Tiit Kivisild ning Chicharito JP.

Päeva esimeses võistluses, milleks oli rahvuslik poniklassile avatud parkuur kõrgusel kuni 105/110 sentimeetrit, saavutasid võidu Grete Triisa ja Rokit. Teisele kohale tulid Johanna Tafenau ja Ludvig ning kolmandale Laurell Vainpere ja Sämmi.

Täna peeti ka esimene võistlus koolisõidus, milleks oli grand prix lühikava. Sõidu võitis tulemusega 69,174% Rootsi sportlane Jeanna Hogberg hobusel Astoria. Teise koha saavutas tulemusega 69,022% samuti Rootsit esindanud Jennie Larsson hobusega Bonafide. Kolmandaks sõitis end tulemusega 66,261% parima eestlasena Dina Ellermann hobusega Finalist.

Tallinn International Horse Show jätkub homme ning ülehomme maailmakarika etappidega kooli- ja takistussõidus, mis mõlemad nähtavad Postimehe vahendusel.

Enne võistlust:

Suurvõistluse tipphetkedeks on 1. oktoobril peetav koolisõidu MK-etapi muusikaline vabakava ning 2. oktoobril peetav MK-etapp takistussõidus. Samuti leiab programmist põnevust kruviva kuue takistusega sõidu, mis leiab aset laupäeva õhtul.

Traditsiooniliselt on takistus- ja koolisõiduvõistluste vahele pikitud erinevaid esinejaid. Tänavu rõõmustab publikut legendaarne loomataltsutaja Santi Serra Hispaaniast, kes esitab muusikalise sõuprogrammi koos hobuste, koera ja kotkaga.

Tallinn International Horse Show ühendab endas tipptasemel ratsaspordi, elava muusika ning ehedad elamused hobumaailmast. Kolmepäevase hobufestivali ettevalmistamisel ja toimimisele aitavad kaasa rohkem kui 150 vabatahtlikku ning tuhanded pealtvaatajad.

30.09 ajakava

09.00 – Rahvuslik parkuur 105/110 cm, händicap poniklassi sportlastele, Pigipada ja Ponikarika auhindadele

10.30 – Parkuur 125/130 cm, avatud noortele hobustele, CSIYH, Havasi auhindadele

12.30 – Rahvuslik parkuur 4–5-aastastele hobustele, ESHKS auhindadele

14.00 – Parkuur 130 cm, avatud klass, CSI, Padise Equestrian Centre auhindadele

16.00 – Sõuprogramm: väikeste ponide kadrill

17.00 – Parkuur 140 cm, avatud klass, CSI, Cobalti auhindadele

19.00 – Sõuprogramm: Santi Serra sõu

20.30 – Grand Prix, koolisõit CDI, WinWin Solutionsi auhindadele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles