Kalev/Cramo jõuab eurosarja põhiturniirile isegi paarikümnepunktilise kaotuse korral

Toimetas Ville Arike
Copy
BC Kalev/Cramo meeskond Jonavas FIBA Europe Cupi valikturniiril.
BC Kalev/Cramo meeskond Jonavas FIBA Europe Cupi valikturniiril. Foto: fiba.basketball

Leedus Jonavas peetaval FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiril finaali jõudnud BC Kalev/Cramo meeskond kohtub homses otsustavas mängus Craiova klubiga ning võib hingata päris rahulikult.

Nagu eile juba teatasime, on Kalev jõudnud ühe jalaga alagrupiturniirile, sest nelja kvalifikatsiooniturniiri peale kokku kolm finaalide kaotajat pääsevad samuti sinna. Ning omavahelises võrdluses võetakse arvesse korvide vahet poolfinaali ja finaali peale kokku. Kalev aga alistas poolfinaalis Kosovo klubi Priština Sigali koguni 98:61 ehk 37-punktilise ülekaaluga.

Tulenevalt ülejäänud turniiridel peetud poolfinaalide tulemustest pääseb Kalev igal juhul alagrupiturniirile ka juhul, kui kaotab Craiovale kuni 22 punktiga. Isegi siis jääb vähemalt ühe konkurendi korvide vahe endiselt kehvimaks. Tegelikkuses on puhver ilmselt veelgi suurem.

Kalev osaleb kvalifikatsiooniturniiril B. A-turniiril võideti poolfinaalid 1- ja 16-punktilise, C-turniiril 11- ja 15-punktilise ning D-turniiril 4- ja 31-punktilise vahega. Teoreetiliselt võib juhtuda, et kõigi nonde turniiride finaalmängud lõpevad ühe poole ühepunktilise paremusega ning kaotavad klubid, kes poolfinaalis said suurema võidu. Seega oleks nende korvide vahe kahe mängu peale kokku +15, +14 ja +30. Kalev peaks kaotuse korral saama vähemalt ühest vastasest parema korvide vahe, seega piisakski +15st ehk kuni 22-punktilisest kaotusest.

Matemaatika matemaatikaks, nii Kalev kui ka Craiova lähevad finaali võitma. Huvitav on asjaolu, et Kalev on Jonavas seni mõlemas mängus visanud üle 90 ja Craiova endale lasknud visata alla 60 punkti. Saab näha, kas finaalis jääb peale kaitse või rünnak.

Kalev alistas avakohtumises Zagrebi Cedevita Juniori 93:73. Craiova oli esmalt 65:59 üle kohalikust klubist ning poolfinaalis 71:55 Kapfenbergi Bullsist (Austria).

Rumeenia liigas eelmisel hooajal veerandfinaaliga piirdunud klubis on kohalikke mängijaid vähe, kandvad jõud on välismaalt. Üheks leegionäriks on ka soomlane Topias Palmi. Käesoleva hooaja treeneriteks värvati ukrainlased, peatreener on Vitali Stepanovskõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles