Venemaa jalgpalliklubi peatreener: me ei saa mängida, mehed võetakse sõtta

Toimetas Ville Arike
Copy
Endine Venemaa koondise jalgpallur Dinijar Biljaletdinov sai mobilisatsioonikutse.
Endine Venemaa koondise jalgpallur Dinijar Biljaletdinov sai mobilisatsioonikutse. Foto: Wikimedia Commons

Ukrainaga sõdiv Venemaa president Vladimir Putin kuulutas eelmisel nädalal välja osalise mobilisatsiooni ning see ei jäta puutumata ka sealset spordielu. Mobilisatsioonikutseid saavad ka sportlased, mõned neist aga jällegi pagevad riigist, aga tuleb ka teateid mobilisatsioonist vabastamise kohta.

Stavropoli jalgpalliklubi AgroSojuza peatreener Kirill Eidelnant teatas telekanali Matš TV eetris, et meeskonna kolm mängijat on saanud mobilisatsioonikutse, alles on jäänud vaid 13 pallurit ning niimoodi pole ta nõus minema mängima Venemaa karikavõistluste 1/32-finaali kohtumist Neftehimikuga.

«Oleks hullumeelsus minna esiliigameeskonna vastu kõigest 13 mängijaga. Ma ei tea, mis saab. Mäng on planeeritud 5. oktoobrile. Kuidas ja millises režiimis selleks valmistuda, ei kujuta ma praegu ette. Kui mehed ära võetakse... Meil on meeskonnas sõjakogemusega mehi, üks äärekaitsja on palgasõdur. Esmajärjekorras läheb tema,» rääkis Eidelnant.

Üks allikas teatas portaalile championat.com, et ammusest ajast armeega seotud klubi CSKA sportlastele on kinnitatud, et neid kutsutakse sõtta viimases järjekorras.

Venemaa riistvõimlemise koondise peatreener Valentina Rodionenko teatas ajakirjanikele, et riigi selle spordiala koondislasi ja treenereid ei mobiliseerita. «Helistasin spordiministri asetäitjale Aleksei Morozovile. Ta kinnitas, et koondise liikmed ja treenerid vabastatakse mobilisatsioonist,» ütles Rodionenko.

Teisalt tuli teave, et mobilisatsioonikutse sai endine Venemaa koondise jalgpallur, karjääri jooksul ka Inglismaa kõrgliigas Evertonis mänginud Dinijar Biljaletdinov, kes praegu on 37-aastane. Nädalapäevad tagasi pidas Venemaa koondis Biškekis sõprusmängu Kõrgõzstani koondisega ning väidetavalt ei naasnud kolm selle delegatsiooni liiget kodumaale...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles