USA ja Kanada kutsuvad oma kodanikke Venemaalt ära. Liigad VTB ja KHL loodavad, et ei jookse sportlastest tühjaks

Toimetas Ville Arike
Copy
Eelmisel hooajal koos Maik-Kalev Kotsariga Hamburgis mänginud ameeriklasest korvpallur Caleb Homesley siirdus suvel Peterburi Zenidi ridadesse.
Eelmisel hooajal koos Maik-Kalev Kotsariga Hamburgis mänginud ameeriklasest korvpallur Caleb Homesley siirdus suvel Peterburi Zenidi ridadesse. Foto: vtb-league.com

USA ja Kanada saatkonnad Moskvas andsid kolmapäeval oma riigi kodanikele tungiva soovituse lahkuda Venemaalt seoses eelmisel nädalal välja kuulutatud osalise mobilisatsiooniga eesmärgiga viia täiendavalt 300 000 meest Ukraina sõtta. See samm on ärevusse ajanud VTB korvpalliliiga ja hokiliiga KHL esindajad.

VTB liiga meeskondade ridadesse kuulub praegu 29 ameeriklast, lisaks on üle kümne selle riigi mehe aste allpool Superliigas. VTB liiga president Sergei Kuštšenko loodab, et ameeriklastest mängijad jäävad Venemaale.

«Seni pole tulnud ühtegi ärevat teadet. BK Samaara ameeriklased küll sõitsid tööviisaga korra ära, aga loodame, et nad naasevad. Kõik muu toimub praegu tavapärasel moel.  Saatkondade pöördumine on ikkagi soovitava iseloomuga. Loodame, et me ei kaota ameeriklastest leegionäre ning sellega säilitame korvpalli kvaliteedi,» rääkis Kuštšenko telekanalile Matš TV.

Hokiliiga KHL klubidesse kuulub 14 ameeriklast ja ligi poolsada kanadalast. Seal oli erutuse aste nõnda suur, et liiga pressiteenistus tegi lausa avalduse. «USA saatkonna poolt avaldatud info puudutab inimesi, kellel on ka Vene Föderatsiooni kodakondsus. KHLis mängivate hokimeeste seas niisuguseid inimesi pole. Mis puutub mängijate võimalikku piiri taha minemise riski seoses mobilisatsiooniga, siis töösuhetes ei peeta seda force majeure'iks. Niisugustel juhtudel lähevad käiku üldjuhendi punktid lepingu katkestamise korral,» teatas ajaleht Sport-Ekspress. 

Sama lehe teatel survestavat Kanada välisministeerium ja Kanada hokiliit jõuliselt oma riigi kodakondseid Venemaalt lahkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles