Taani koondisele valmistati protestiks Katari vastu leinavärvi MM-vorm

Toimetas Ville Arike
Copy
Taani koondise kolmas mänguvorm MMil – must, leinavärvi särk.
Taani koondise kolmas mänguvorm MMil – must, leinavärvi särk. Foto: Instagram/hummelsport

Asjaolu, et rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) andis tänavuse MMi korraldada Katarile, kus staadionide ehitamistel on surma saanud tuhanded välismaalastest töölised, on siin-seal kutsunud pidevalt esile protestihääli. Taani ja tolle koondisele võistlusvormi valmistanud firma läksid sõnadest kaugemale.

MM algab vähem kui kahe kuu pärast, osalejad tellivad ja saavad kätte võistlusvorme. Taani on läbi aegade mänginud riigilipu puna-valgetes vormides ning nüüdki on ühes komplektis punased ja teises valged särgid. Ent seekord tehti üks lisakäik.

Taani võistlusvormid valmistanud Hummel tegi ka kolmanda komplekti, millega protestib inimõiguste rikkumise vastu Kataris. 

«Muutsime kõik detailid, sealhulgas meie logo peaaegu märkamatuks. Me ei taha nähtavad võistlusel, mis on nõudnud tuhandete inimeste elu. Toetame alati Taani koondist, aga ei taha toetada korraldajariiki Katari. Sport peab inimesi ühendama,» seisis Hummeli avalduses.

Kolmas komplekt, millest ülal juttu oli, on musta värvi. «See on leinavärv, täiesti ideaalne Taani koondise kolmandaks värviks sel MMil. Tahame väga teha avaldust seoses inimõiguste ja staadioneid ehitanud võõrtööliste olukorraga Kataris,» lisas Hummel.

Arvatakse, et MMiga seotud erinevatel ehitusobjektidel on aastate jooksul hukkunud vähemalt 7000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles