Veerandfinaali jõudnud Kontaveit avaldas, miks talle meeldib Eestis mängida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eestlannadest pääses oluliselt kergema tööpäevaga meie esinumber Kontaveit, kes oli väljakul ainult 67 minutit. Ta ei andnud enda vastasele Tereza Martincovale (WTA 75.) mingit võimalust ning teenis ülikindla 6:2, 6:1 võidu. Eestlanna ise tõdes ka, et tegi suurepärase partii ning avaldas seejärel, miks talle meeldib Eestis mängida.

Kontaveit suutis kohtumise vältel koguni seitsmel korral tšehhitari pallingu murda. Ta tunnistas, et mängis väga head tennist just tõrjegeimides ning teeb seda enesekindlalt. «Ma tundsin, et suudan teda tõrjegeimides surve alla panna ning mängisin igat palli täiel võimsusel. Ma võtsin ühe punkti korraga ning ei hakanud midagi üleloomulikku tegema. Ma ei kiirustanud ning leidsin hea tasakaalu,» lausus Kontaveit, kes lõi kohtumise jooksul koguni 37 (!) äralööki.

Kuigi tulemus näitab, et Kontaveit alistas vastase veatu mänguga, siis korra eestlanna ikkagi enda peale pahandas. Haruharva väljakul vihastav eestlanna viskas reketi vastu maad, kuna lasi teises setis pärast servimurret enda pallingu vastasel murda. «See oli tõesti selline hetk, kus ma tegin palju lihtsaid vigu, mis mind ka häirisid. Korraks laadisin ennast maha, ent ei lasknud pikalt end sellest pettumusest mõjutada,» tõdes Eesti esireket, kellel tekkis hoopis positiivne sportlik viha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles