Uus-Meremaa rallit juhtiv Tänak: olime õnnega koos, et täna ikkagi vihma tuli

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänak (Hyunda) võitis Uus-Meremaa MM-etapi esimesel täispikal võistluspäeval, mis oli kilometraaži mõttes ühtlasi tänavuse hooaja pikim rallipäev, kaks katset ning leiab ennast reede järel liidrikohalt

Saarlase edu on aga ülimalt napp, sest Elfyn Evans (Toyota) kaotab talle kõigest 0,2 sekundiga. Palju ei jää maha ka ülejäänud Toyota mehed Sebastien Ogier (+6,7) ja MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä (+7,2).

Tänak tänas selgelt seda, et täna vihma sadas. Selleta olnuks tal võimatu esimest täispikka võistluspäeva liidrikohal lõpetada. «See oli väga pikk päev, mis algas varahommikul ja lõppes hilja õhtul. Olud olid siiski stabiilsed ning vihma liialt ei kallanud. Ainult ühel kiiruskatsel olid kehvemad tingimused.

Olime õnnega koos, et täna ikkagi vihma tuli. Ühel katsel, kus oli kuivem, võttis Ogier meilt 20 sekundit. Kui terve päev oleks kuivas sõidetud, siis kaotanuks me kõikidel kiiruskatsetel nõnda palju aega,» lausus Tänak WRC All Live'i vahendusel.

Homme ootab sõitjaid eestlase sõnul oluliselt märjem võistluspäev ning olud lähevad keerulisemaks. Tema sõnul ei mängi praegused edusekundid mingit rolli. «Eks saab näha, kui palju me suruma hakkame. Homne ilmateade on üsna jube ja midagi ilusat sealt ei tule,» lisas Tänak, kes kiitis ka Uus-Meremaa teid.

«Siinsed teed on väga lõbusad. Nendel on lihtsalt keeruline õiget rütmi leida. Pead autot usaldama, et siin kiirelt sõita. Peame ise samuti veel autos juurde leidma.»

Teine täispikk rallipäev saab eestlaste jaoks lähte reede õhtul kell 22.08, mil sõitjad lastakse esimest korda Kaipara Hillsi katsele. Kokku ootab sõitjaid teisel täispikal päeval ees 88,28 km kruusateid.

Ralli üldseis pärast 7. katset:

SS7OA
SS7OA Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles