Tänak: tundub, et Kalle võib peopaiga kinni panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänak hoiab kümne kiiruskatse järel Uus-Meremaa rallil küll teist kohta (+4,6), kuid mehe enda sõnul puudub tal Hyundaiga vastav enesekindlus, et liidrikohal kihutavale Kalle Rovanperäle (Toyota) vastu saada.

Päeva esimesel katsel kaotas Tänak katse võitnud Craig Breenile 8,1 sekundit. Kahe kange vahele suutis ennast pressida veel MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä, kes oli mehe mehest 4 sekundit kiirem.

«Tegime katsel ühe vea. Legendis oli viga sees, mistõttu tegime masina esiosale ilmselt liiga. Ma ei tunne ennast roolis üldse mugavalt, seega võitlusest ilmselt asja ei saa,» sõnas Tänak katse järel. 

Üheksandal katsel andis saarlane kiireimale ehk Rovanperäle ära 7,8 sekundit ning lasi soomlase endast üldarvestuses ka mööda. Kuna Elfyn Evans tegi samal katsel aga avarii, jätkas Tänak siiski teisena. 

«Meie ei saa [võitluses teistega] midagi teha. Meil pole lihtsalt kiirust, aga see pole midagi uut,» tunnistas Tänak katse lõpus. Hommikune viimane katse läks Gus Greensmithi õnnetuse tõttu tühistamisele, mis oli eelnevaid kommentaare silmas pidades pigem vesi eestlase veskile.

«Olud polnud nii halvad kui ootasin,» alustas Tänak All Live eetris hommikule tagasi vaatamist. «Teed on libedad, kohati on mudane, kuid enam-vähem stabiilne siiski. Sellistes tingimustes jääb meil aga puudu, et Toyotadele vastu saamiseks vajalik enesekindlus üles leida. Nendega võitlemine ei tule hetkel kõne alla. Auto ei reageeri lihtsalt piisavalt selle jaoks.»

Kui ralli lõppeks praegu, võiks Rovanperä – sõltuvalt punktikatse tulemustest – juba MM-tiitli kindlustada. Kui väga Tänak tiitliheitlusele veel mõtleb? «Võin sellele mõelda või mitte, vahet pole. Aga hetkel näib küll, et Kalle võib pühapäeva õhtuks mõne laua juba ära broneerida,» viitas saarlane kerge muige saatel tiitlipeole.

Uus-Meremaa ralli laupäevane võistluspäev jätkub Eesti aja järgi kell 04.08 öösel, mil sõitjad lastakse teist korda 15,83 km pikkusele Kaipara Hillsi katsele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles