BLOGI ⟩ Perez võttis fantastilise võidu, Verstappen oli raskustes

Postimees Sport
Copy
Sergio Perez Singapuris võitu tähistamas.
Sergio Perez Singapuris võitu tähistamas. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Vormel 1 Singapuri GP võitis Sergio Perez (Red Bull). Talle järgnesid Charles Leclerc ja Carlos Sainz (Ferrari).

Enne võidusõitu:

Singapuri vormel 1 etapi kvalifikatsiooni võitis Charles Leclerc. Valitseva maailmameistri Max Verstappeni esituse rikkus meeskond.

Sel hooajal juba üheksanda kvalifikatsiooni võitnud Leclerc edestas teise aja sõitnud Red Bulli pilooti Sergio Perezt 0,022 sekundiga.

Teisest stardireast saavad lähte Lewis Hamilton (Mercedes, +0,054) ja Carlos Sainz (Ferrari, +0,171).

Viienda aja sõitis välja Fernando Alonso (Alpine, +0,554), kuuenda Lando Norris (McLaren, +1,172) ning seitsmenda Pierre Gasly (AlphaTauri, +1,799).

Valitsev maailmameister Verstappen (Red Bull) pidi leppima alles kaheksanda ajaga (+1,983). Hollandlane oli parasjagu oma viimasel kiirel ringil, kui tiim ta ootamatult boksi kutsus.

«Ma ei saa aru? Milles kuradis nüüd asi on?» pahandas Verstappen raadiosides. Tiim lubas talle boksi jõudes olukorda selgitada.

Hiljem Sky Sportsiga rääkides selgitas Verstappen, et autos oli liiga vähe kütust. «See on lihtsalt uskumatult masendav ja seda ei tohiks juhtuda. Isegi kui paned autosse vähem kütust – me jälgime olukorda kogu sessiooni jooksul – oleksime pidanud seda ette nägema,» lausus ta.

«Ma ei ole õnnelik. See on meeskonna sport. Mina võin vigu teha, kuid samamoodi võivad vead tulla meeskonnal. Ent see ei ole aktsepteeritav. Muidugi saame sellistest olukordadest õppida, kuid seda ei tohiks juhtuda,» lisas ta.

Suures pildis võib Verstappen end siiski kindlalt tunda, sest enne tänast etappi on tema edu lähima jälitaja Leclerci ees 116 punkti. Koos Singapuri GP-ga jääb sõita veel kuus etappi.

MM-tiitli kindlustamiseks peab Verstappen teenima täna 22 punkti rohkem kui Leclerc, 13 punkti rohkem kui Perez ja 6 punkti rohkem kui George Russell. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles