Jari-Matti Latvala: nüüd on kogu soome rahvalt pinged maas

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala tunneb kogu rahvuse nimel uhkust, et Kalle Rovanperä kindlustas Uus-Meremaal autoralli MM-tiitli.

«See on imeline tunne. Olen tema üle nii uhke. Ta võttis nii minult kui ka tiimilt pinged maha. Kõigele lisaks on pinged maas nüüd kogu soome rahval, sest sellest on nii palju aega möödas, kui meil oli viimati soomlasest maailmameister,» lausus Latvala WRC All Live’ile.

Enne Rovanperät oli viimane soomlasest maailmameister Marcus Grönholm 2002. aastal. Kusjuures Latvala tõi välja põneva fakti – ka Grönholm kindlustas tolle MM-tiitli Uus-Meremaal.

Ühtlasi sai 22-aastasest Rovanperä kõigi aegade noorim maailmameister. Latvala tõdes, et tänapäeval sisenevadki sõitjad MM-sarja varem, kuid tema hinnangul ka lõpetavad varem. «Kui tõused nii noorelt tippu, siis ma ei usu, et sõidad siin ka 50-aastaselt nagu Sebastien Loeb. Ma arvan, et ta tahab hiljem midagi muud teha,» lausus Latvala.

Uus-Meremaa rallit kommenteerides sõnas sõitjana kolmel korral MM-sarja hõbemedali võitnud Latvala järgmist: «See ralli on sarnane Soomele, kus on kiired ja voolavad teed. Sellised teed panevad sõitjad tõsiselt proovile. Kui oled tõeline tippsõitja ja suudad selliseid etappe võita, siis tuled ka maailmameistriks. Kui võidad siin, võid võita igal pool.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles